Maandag 15 oktober: Postzegel
De postzegel gaat ook met z’n tijd mee. Dolores showt nieuwe zegels met leuke moderne snufjes, zoals een 3D postzegel. Voor één keertje wordt voor Het Klokhuis de oudste en duurste zegel van de wereld uit de kluis gehaald!

Dinsdag 16 oktober: Sportprestatiemeting
Vandaag is Bart bij Ajax. Het is niet voor niks dat Ajax dit jaar kampioen is, want Bart ontdekt op het trainingsveld dat de Amsterdammers een hypermodern trainingssysteem hebben.

Woensdag 17 oktober: Reddingshond
Maurice traint mee met het Urban Search and Rescue Team. Dat team bestaat uit mensen van het leger, politie en brandweer. Maar ook uit honden! Reddingshonden. In Nunspeet zien we hoe de honden getraind worden voor hun taak; het zoeken naar overlevenden in rampgebieden. Welke hond is geschikt?

Donderdag 18 oktober: Elektrisch rijden
Bart gaat elektrisch rijden. Wat is het verschil tussen een elektrische auto en een auto die op benzine rijdt? En een benzineauto haalt z’n brandstof bij het tankstation, maar hoe en waar komt een elektrische auto aan stroom?

Vrijdag 19 oktober: Scheidsrechter
Maurice merkt dat voetbalscheidsrechter echt een vak is en dat de man in het zwart niet alleen tijdens de wedstrijd met voetbal bezig is.

Naar de website

VorigeWerken in de haven van Rotterdam
VolgendeXtralife uitgebreid met religie onderdeel
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter