Bereid je samen met detective Appie voor op De Grote Schrijfwedstrijd 2015. In de speciaal ontwikkelde digibordlessen neemt detective Appie (Abdelkader Benali) de kinderen mee langs de Schrijfgeheimen van bekende kinderboekenschrijvers, die actief zijn als Schoolschrijver. Bekijk deze geheime tips als de perfecte voorbereiding op de wedstrijd.

Digibordlessen
De digibordlessen geven leerkrachten praktische handvatten om samen met de leerlingen met de wedstrijd aan de slag te gaan. Tevens bieden de lessen ook nieuwe en creatieve invalshoeken voor het reguliere schrijfonderwijs. Vragen als: moet een gedicht rijmen? hoe maak ik een verhaal spannend? waar haal ik inspiratie vandaan? worden op een speelse manier beantwoord. De lessen zijn gratis te downloaden van de website.

Deelnemen aan de wedstrijd
Na de digibordlessen zijn leerlingen klaar voor De Grote Schrijfwedstrijd die loopt van 7 oktober tot en met 15 november 2015. Twee Schoolschrijvers hebben een verhaalbegin geschreven dat de kinderen mogen afmaken. Selma Noort schreef het begin voor groep 3 t/m 5 en Arend van Dam neemt groep 6 t/m 8 mee in zijn verhaal.

De Grote Schrijfwedstrijd op social media
Laat zien dat je meedoet met de wedstrijd met de hashtag #GSW15! Via de Facebookpagina's van De Schoolschrijver, Uitgeverij Zwijsen en Kinderschrijflab blijf je ook op de hoogte van de wedstrijd.

Over de organisatie
De Grote Schrijfwedstrijd is tot stand gekomen door een samenwerking tussen ABN AMRO, De Schoolschrijver en Uitgeverij Zwijsen.
De Schoolschrijver

Alle kinderboekenschrijvers die hun Schrijfgeheim hebben gedeeld, werken als Schoolschrijver in het basisonderwijs. Zij weten als geen ander hoe zij de talige creativiteit van kinderen kunnen stimuleren. De Schoolschrijver Academie biedt leerkrachten workshops aan op het gebied van creatief taalonderwijs, leesmotivatie en schrijven. Meer weten? Zie www.deschoolschrijver.nl

Naar de website

VorigeGratis lespakket: PazzUp VO
VolgendeCultuureducatie met kwaliteit
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter