Binnenkort doen tienduizenden kinderen weer mee met de Avond4daagse. In het voorjaar lekker met vriendjes en klasgenootjes 10, 5 of 2 kilometer lopen. Voor de sportiviteit, maar ook voor de lol.
Hoe anders is dat in India. Ook daar lopen plattelandskinderen vele, vele kilometers. Geen 4daagse, maar een 200daagse. Niet uit plezier maar uit noodzaak. Omdat hun scholen zo ver weg liggen. Te ver voor kleine kinderen. Zij gaan daarom niet naar school tot ze een jaar of tien zijn. Maar dan hebben ze al drie jaar lees- en rekenonderwijs gemist.
Samen met uw leerlingen kunnen we kinderen in India helpen. Door van de Avond4daagse een sponsoractie te maken.
Als uw leerlingen meedoen met de Avond4daagse mogen ze ook meedoen met de prijsvraag ‘Doe je best, raad onze Mystery Guest!’ De Mystery Guest is een BN’er die de kinderen zeker zullen kennen én heel erg leuk vinden. Elke school die de juiste naam van onze geheime Bekende Nederlander geraden heeft, maarkt kans op een exclusief bezoek van deze VIP. Daarnaast krijgen alle deelnemende leerlingen een bidon voor de Avond4daagse!
Als deelnemer ontvangt u in week 16 van ons op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag een speciale mail met een clou over de BN’er. U kunt het filmpje met de clou bekijken op het digibord. Aan het eind van de week geeft u namens uw school één naam door aan Edukans. De week erna wordt de naam van de Bekende Nederlander bekend gemaakt en de winnaars op de hoogte gesteld.
Met kant en klaar materiaal gratis te downloaden.

Naar de website

VorigeDe lente loeit weer
VolgendePaasles: coole ei-experimenten!
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter