Sinds 1 oktober 2013 beginnen veel leerlingen in het primair onderwijs de dag met De Dag Vandaag, de actuele agenda voor het digitale schoolbord. De agenda is vol enthousiasme ontvangen en een maand later telt de digitale agenda ruim 10.000 bezoeken. De agenda geeft inhoud aan de betreffende dag door antwoord te geven op de vraag: Wat gebeurt er vandaag? Deze agenda is ontwikkeld door Young Crowds, specialisten in educatieve concepten, en wordt gratis aan het basisonderwijs aangeboden.

De digitale agenda geeft leerlingen en ouders het startsein dat de schooldag gaat beginnen. Als de betreffende datum wordt aangeklikt, komen verschillende onderwerpen aan bod.

De Dag Vandaag is verrassend, gevarieerd en een dagelijks cadeautje voor de leerlingen. De nieuwsgierigheid van de leerlingen wordt gewekt met een filmpje, een quizvraag of een mooie foto. De onderwerpen die aangestipt worden, gaan over geschiedenis, aardrijkskunde, taal/lezen, rekenen, wereldoriëntatie en andere educatieve onderwerpen. Ze sluiten aan bij de kerndoelen van het onderwijs, afgewisseld met een leuke weetjes en, indien relevant, een opdrachtje. Leerkrachten worden wekelijks per e-mail op de hoogte gebracht van de onderwerpen in de agenda. Daarnaast is er dagelijks op Facebook een vooraankondiging te vinden van het onderwerp dat de volgende dag besproken zal worden bij De Dag Vandaag. Om de actualiteit nog verder door te laten spelen in de digitale agenda worden er vanaf eind november filmpjes van Zoomin.tv getoond.

De digitale agenda kunt u vinden op: www.dedagvandaag.nl.

Naar de website

VorigeLesideeen over water voor onderbouw VO
VolgendeMet Quandle wordt online leren veel socialer
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter