Breingeheimen

Breingeheimen studievaardigheden I is met name bedoeld voor klas 1 en 2 van het vmbo. De methode bestaat uit een werkboek voor leerlingen en een handleiding voor docenten. In vergelijking met het werkboek Breingeheimen II (de versie voor klas 1 en 2 mavo, havo, vwo) zijn de opdrachten eenvoudiger en staat er minder tekst op de pagina's. De leertips en Breingeheimen in beide edities zijn hetzelfde. Werkt u met Breingeheimen studievaardigheden I, dan profiteren uw leerlingen dus ook van de leertips en Breingeheimen. Breingeheimen zijn korte stukjes tekst met relevante, meestal wetenschappelijke informatie over de hersenen, die aansluit bij het onderwerp van de les.

Scholen maken zelf de keuze of ze in vmbo-t/mavo klassen willen werken met Breingeheimen studievaardigheden I of II. U kunt uw keuze laten afhangen van het niveau van uw klas. Door van beide werkboeken presentexemplaren aan te vragen, kunt u een vergelijking maken en inschatten welk boek voor u het meest geschikt is.

Resultaat en plezier

Bij leerlingen in het vmbo ontbreekt het vaak aan vaardigheden om efficient te leren. Daardoor zijn resultaten minder dan zou kunnen en zakt het enthousiasme om te leren al snel weg. Door leerlingen van meet af aan op een prettige en doelmatige manier te ondersteunen bij het leren, kunnen positieve leerresultaten bevorderd worden en negatieve gevolgen van leerfrustraties worden voorkomen.

De informatie die leerlingen in het werkboek krijgen:

• geeft inzicht in hoe de hersenen werken en hoe ze het meest effectief kunnen leren
• onderbouwt een aantal leerstrategieën die al in het onderwijs worden toegepast
• verklaart waarom ze moeite kunnen hebben met vaardigheden als een lange termijnplanning

Het werkboek bevat veel informatie en opdrachten en is geschikt om één of twee jaar mee te werken. Bovendien kan het ook bewaard worden als naslagwerk voor latere jaren.


Naar de website »