Oefenweb

Rekentuin is een adaptieve webapplicatie voor het oefenen en meten van rekenvaardigheden.
Het oefenprogramma is geschikt voor spelers van alle leeftijden en niveaus.

In Rekentuin moeten spelers hun plantjes laten groeien door rekenspelletjes te spelen. Rekentuin bevat ruim 20.000 opgaven verdeeld over 17 verschillende rekenspellen.

Innovatieve adaptieve technologie
Rekentuin maakt gebruik van een innovatieve adaptieve technologie, ontwikkeld aan de Universiteit van Amsterdam, waarmee de oefenstof precies wordt afgestemd op het niveau van elke individuele speler. Zo blijft spelen in Rekentuin voor iedereen uitdagend. Het programma wordt dan ook gebruikt in het regulier (van PO tot HBO) als in het speciaal onderwijs. Jonge, oude, goede of zwakke spelers, ze maken allemaal zo’n driekwart van de opgaven goed en ervaren dezelfde mate van succes en uitdaging.

Resultaten rapportage
De speelgegevens worden automatisch geanalyseerd en teruggekoppeld naar spelers en beheerders. Zo kunnen leerkrachten in de backend gedetailleerde informatie vinden over de ontwikkeling van spelers ten opzichte van leeftijdsgenoten en hun sterke en zwakke punten.

Web based applicatie
Rekentuin is volledig online. Dit maakt het mogelijk dat iedereen zowel op school als thuis, op elke computer of tablet, Rekentuin kan spelen. Er hoeft dus geen software gedownload te worden.


Naar de website »