Gratis lespakket Houden van huisdieren

Het LICG heeft een mooi gratis lespakket over het houden van huisdieren. Hiermee leren kinderen van de groepen 5 t/m 8 alles over de omgang met huisdieren en hoe je goed voor ze kunt zorgen.

Veel kinderen willen graag een huisdier. Dat kán heel fijn zijn. Kinderen kunnen een sterke band hebben met hun dier, waarmee ze boosheid, verdriet en blijdschap kunnen delen en die hen zelfvertrouwen kan geven. Ook kinderen die thuis geen dier hebben, krijgen met huisdieren te maken bij vriendjes of op straat.
Het is daarom belangrijk dat kinderen weten hoe ze met huisdieren om moeten gaan, want er gaat ook nog weleens wat mis. Meer kennis over huisdieren en hun behoeften zorgt ervoor dat kinderen nu en in de toekomst op een goede manier met dieren om zullen gaan.

Inhoud lessen

Het pakket bevat digibord presentaties, werkbladen en een uitgebreide handleiding voor de leerkrachten met toelichting. Er wordt voor de kinderen veel afwisseling geboden met opdrachtjes, spelletjes en quizjes, zodat de leerlingen lekker interactief deel kunnen nemen. De lessen hebben een duidelijke structuur, maar bieden de flexibiliteit om zelf uitgebreider of minder uitgebreid op bepaalde leerstof in te gaan.

Er zijn twee opties. De leerkracht kan er een project van maken of ervoor kiezen om een eenmalige les te geven. Het project is opgebouwd uit 5 lessen van ongeveer een uur. De eenmalige les is een compilatie uit de belangrijkste leerdoelen en kan gegeven worden als er in de klas niet de tijd of capaciteit is om een heel project over huisdieren te houden.

Middelen

Bij elk les wordt een presentatie voor op het digibord aangeboden. Als uw leerlingen beschikken over devices, zoals een tablet, notebook of telefoon, dan kan dit gebruikt worden voor extra digitale interactie. Dit is echter niet noodzakelijk voor de lessen.
Geïnteresseerd in deze gratis digibordlessen? Open dan snel de speciale pagina lessen over “Houden van huisdieren” voor basisonderwijs op de website van het LICG!

VorigeRekenen oefenen leuker maken: 5 tips voor in de klas
VolgendeEen op vier middelbare scholieren leert te weinig over klimaat en duurzaamheid
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter