Eye Film Player gratis beschikbaar voor het onderwijs

Eye Film Player, de streamingdienst van Eye Filmmuseum, stelt alle films kosteloos beschikbaar voor het onderwijs. Docenten kunnen een gratis account aanvragen om in de klas een film te kijken die aansluit bij hun vak. Als kunstdocent ontdek je de mooiste filmklassiekers, neerlandici vinden de beste boekverfilmingen en geschiedenisdocenten kunnen hun hart ophalen bij films die tijdvakken tot leven wekken.

Op de Eye Film Player vind je de beste films uit de collectie van Eye, die vaak op geen andere streamingdienst zijn te vinden. Van spraakmakende documentaires, speelfilms van jonge en hedendaagse makers en internationale filmklassiekers tot de allereerste bewegende historische beelden en prachtige stille films.

Klassikaal film kijken

Voor leerlingen en docenten uit po, vo, mbo, hbo en wo valt er veel te ontdekken op de Eye Film Player. Daarom zijn de films nu gratis beschikbaar voor klassikaal, educatief gebruik. Op de ‘In de klas’-pagina vinden docenten tips per vakgebied. Daarnaast kunnen ze zelf de catalogus doorzoeken om films te vinden die passen in hun les. Een filmtip voor geschiedenisdocenten is bijvoorbeeld de animatiefilm Waar is Anne Frank? (Ari Folman, IL 2021) waarin het dagboek van Anne Frank tot leven komt. Ideaal voor lessen rondom 4 en 5 mei. Filmtips voor kunstdocenten zijn onder andere de films van Alex van Warmerdam (Abel, Borgman), wiens iconische stijl genoeg gespreksstof in de klas zal opleveren.

In de week van 4-5 mei worden nog drie Nederlandse documentaires over de Tweede Wereldoorlog toegevoegd: Opstand in Sobibor (1989) van Lily van den Bergh, Een schijn van twijfel (1972) van Rolf Orthel en Het theater van het geheugen (1982) van Kees Hin, een splinternieuwe Eye-restauratie.

'Mooi bronmateriaal voor leerlingen'

“Op de Eye Film Player vind je veel bijzonder filmmateriaal voor in de geschiedenisles, zoals de propagandafilm Leger en vlootfilm uit 1917. Naar mijn idee mooi bronnenmateriaal voor leerlingen om hen onderzoek te laten doen naar de Nederlandse neutraliteitspolitiek in de Eerste Wereldoorlog.” Mark Hagenaars, docent geschiedenis op CSG ‘De Goudse Waarden’ in Gouda en Filmleraar van het Jaar 2022 van Regio Zuid-Holland>

Hoe films te kijken

Het aanbod van de Eye Film Player bestaat uit gratis films en te huren films. Gratis films zijn direct te bekijken. Huurfilms zijn te bekijken met een gratis onderwijsaccount. Die kan aangevraagd worden via mail@player.eyefilm.nl, onder vermelding van 'Film in de klas'.

Ga naar player.eyefilm.nl/in-de-klas voor de uitgebreidere instructie en voorwaarden.

VorigeEen kleine overkapping op school
VolgendeEen hobby tuin op school
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter