5 heerlijke muizen voor je pols

Jij verdient een goede muis om mee te werken. ‘Goede muis’ definiëren? Een muis die prima in je hand ligt. Eentje waar snel mee werkt. En natuurlijk één waar je geen pijntjes van krijgt. Dat laatste wil helaas nog vaak mis gaan met standaard muizen. Vooral de pols wil dat met enige regelmaat laten weten. Gelukkig zijn er de afgelopen verschrikkelijk veel fantastische ergonomische muizen op de markt gekomen die ook aan je houding denken. Wij hebben onze top 5 voor jou op een rijtje gezet waarmee jouw pols(en) dikke vrienden worden.

Maar eerst: gortdroge termen

Er zijn 2 dingen die bij een standaard muis mis gaan in jouw arm. Ten eerste draaien de ellepijp en spaakbeen over elkaar heen. Met de handpalm naar beneden praat je over ‘pronatie’, naar boven gedraaid is het ‘supinatie’. Deze houding geeft op den duur irritatie. Het liefste staat je hand in een neutrale stand met de duim omhoog.

Duimhouding

Het tweede wat er vaak mis gaat met een traditioneel, plat muisje is het optillen van de hand. Dit wordt ook wel dorsaalflexie genoemd en zet onnodig veel spanning op de pols. Met de combinatie pronatie/dorsaalflexie heb je een frisse combinatie van moeilijke woorden die jouw pols op termijn weinig goeds gaan doen.


JHandhouding

De top 5 verticale muizen

Hoewel onze top 5 niet per definitie de absolute almanak is voor de beste verticale muizen op de markt, zitten er wel heerlijke pareltjes in en is er genoeg diversiteit waardoor iedereen zijn of haar eigen pareltje gaat vinden.

Muis
1. DXT Precision mouse
De DXT is klein, mobiel en ontzettend precies te bedienen. Omdat je de muis bedient vanuit de vingers kun je er heel nauwkeurig mee werken. Lekker voor tijdens het photoshoppen of videobewerken. Hij is volgens ons iets minder geschikt om lange dagen van 8 uur mee te maken met dezelfde hand, maar daar heeft hij ook iets voor. Hij is namelijk zowel links- als rechtshandig te bedienen!

Muis
2. Evoluent D
Waarschijnlijk waren ze als eerste op de markt. Evoluent maakt namelijk al meer dan 20 jaar verticale muizen. Ze zijn tot aan versie 4 netjes aan het tellen geweest, daarna is de C en D erbij gekomen. Eigenlijk mag je dus spreken van versie 6. Evoluent maakt 1 van de meest verticale modellen die er op de markt beschikbaar zijn. De duiminkeping die op het model zit geeft je ondanks de verticale stand toch voldoende houvast. Daarnaast zijn de gebruikte materialen fantastisch en kun je met de driver van Evoluent dit beestje volledig naar je hand zetten.

Muis
3. Contour Unimouse
Dit model is interessant. De Unimouse beschikt namelijk over een frictiescharnier waardoor je de kanteling van de muis kunt aanpassen. Ook de duimsteun is op deze manier volledig te verstellen. Waarom je dit wil? Je kunt de muis verticaal zetten voor een betere houding, maar ook vlakker voor wanneer je wat precies werk hebt af te ronden. Net als de Evoluent beschikt de Unimouse over zijn eigen driver. Deze is inituïtief te gebruiken en een absolute aanrader.

Muis
4. Delux Seeker
Delux is naast Evoluent een merk dat van oudsher al verticale modellen ontwikkelt. Met de Seeker hebben ze een serieuze stap gezet met het gebruik van prettige materialen en de vorm van de muis. Hij is geschikt voor vrij veel handmaten en ligt heerlijk in de hand. Dankzij de magnetische afneembare handpalmsteun kun je de pols nog wat verder ontzien. Heb je toch precisie nodig? Dan haal je de steun van de muis. Een mooie vondst is trouwens het extra scrolwiel op de muis, waarmee horizontaal kunt scrollen. Eindelijk een Excel vriendelijke muis!

Muis
5. Posturite Penguin
De Penguin is net als de DXT muis zowel links- als rechtshandig te gebruiken. Daar stoppen dan ook gelijk alle overeenkomsten. De Penguin heeft veel meer body en is dankzij zijn plateau waar de hand op ligt uitstekend in het ontlasten van je pols. Het maakt hem ook iets minder nauwkeurig in gebruik, dus Photoshop en Autocad fanaten mogen hier stoppen met lezen. Het mooie aan de Penguin is dat hij beschikbaar is in 3 verschillende maten.

VorigeIn Week van Openbare Scholen staan gelijkwaardigheid, vrijheid en ontmoeting centraal
Volgende210 miljoen euro voor groei publiek private samenwerking in beroepsonderwijs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter