Back to school: het kiezen van een geschikte laptop

Gaat u komend jaar naar de middelbare school, of misschien wel het MBO? De kans is groot dat u, zeker nu er veel vanuit huis gewerkt wordt, een geschikte laptop nodig hebt. Naast dat u met ene laptop gemakkelijk school vanuit huis kunt volgen bieden ze natuurlijk veel meer voordelen.

Het lijkt misschien moeilijk om een geschikte laptop te kiezen om mee naar school te gaan, maar dat is het niet. Hieronder bespreken wij een aantal punten waar u rekening mee kunt houden tijdens het maken van uw keuze.

Wat gaat u er precies op doen?
Het allerbelangrijkste is om te kijken wat u precies op de laptop gaat doen. U hebt namelijk geen laptop van €1500 nodig als u er alleen wat aantekeningen op moet maken tijdens de les. Als u dit van plan bent, dan heeft u voor de middelbare school al genoeg aan een simpele Chromebook die nog geen €300 kost.
De makkelijkste manier om te kijken welke specificaties uw laptop moet hebben, is opzoeken welke specificaties er worden aangeraden om de software te draaien die u zult gaan gebruiken op school. Mocht u bijvoorbeeld gaan programmeren in Visual Studio code, dan kunt u Googelen op ‘vscode recommended specs’.

U zult vervolgens een snippet zien met daarin de aanbevolen specificaties. Deze kunt u vervolgens gebruiken om te kijken naar een laptop die dit minimaal bevat. Mocht u nog steeds niet graag fysiek naar de winkel gaan om er één te kopen, dan kunt u bijvoorbeeld terecht bij de webshops van Bol, Amazon, of MediaMarkt.

Misschien een touchscreen?
Een touchscreen kan een uitkomst zijn als u bijvoorbeeld kiest voor een 2-in-1 laptop, die dus ook als tablet kan worden gebruikt. Hiermee kunt u na een lange dag school bijvoorbeeld lekker in uw bed Netflixen terwijl u het scherm met uw vinger aanstuurt.

Daarnaast is het ook verstandig om te kijken of u misschien voor uw opleiding een touchscreen nodig hebt. Misschien moet u wel grafische tekeningen maken waarbij het af en toe nodig is om lijnen te trekken op uw display met uw vinger.

Grootte van de display
Naast de interne specs van de laptop, is het misschien een goed idee om te kijken naar de grootte die u eigenlijk wilt. Zo zijn er namelijk beide voor- en nadelen aan beide een grote en een kleine laptop.
Over het algemeen wordt er voor studenten en scholieren een schermgrootte van 14 of 15 inch aangeraden. Dit is omdat deze lightweight zijn en daarom makkelijk de hele dag mee te slepen zijn.
Als u er bepaalde dingen op wilt doen zoals het bewerken van foto’s/video’s of gamen, dan kan het handig zijn om een laptop te kopen van 17 inch zodat alles wat duidelijker op het scherm te zien is. Een nadeel is dat deze vaak wat duurder zijn (omdat ze ook krachtigere specs bevatten), maar ook een stuk zwaarder en daarom lastig om mee te nemen als scholier.

Conclusie
Om als scholier een geschikte laptop te vinden, moet u rekening houden met een aantal zaken:
• Wat gaat u er op doen?
• Heeft u een touchscreen nodig?
• Welke displaygrootte wil ik?

Nadat u een antwoord hebt gegeven op deze vragen, kunt u op zoek gaan naar een goede laptop die u op de middelbare school of hoger onderwijs kunt gebruiken.

VorigeFysiek onderwijs open, andere coronamaatregelen verlengd
VolgendeGrijs schoolplein leidt tot competitie, groen plein tot kameraadschap
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter