Kinderen leren omgaan met een smartphone

Smartphones zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze samenleving. Veel kinderen krijgen vanaf jongs af aan al af en toe een smartphone in hun handen geduwd om filmpjes te kijken en spelletjes te spelen. Het wordt dan ook steeds normaler om op jonge leeftijd een eigen smartphone te hebben. Kinderen weten vrij snel hoe ze overweg moeten met een telefoon zelf, maar er zijn ook een aantal dingen waar ze niet bij stil zijn. Vaak hebben ze niet door hoe duur sommige telefoons zijn en dat het gebruiken van een smartphone ook gevaarlijk kan zijn in sommige situaties. Het is daarom belangrijk dat kinderen al vroeg weten hoe ze moeten omgaan met een smartphone, voordat er vervelende ongelukken gebeuren

1. Goede bescherming
Om te beginnen is het belangrijk om kinderen te leren dat je een smartphone goed moet beschermen. Het is en blijft een dure gadget. Het beschermen doe je met een iPhone 12 Pro Max hoesje of hoesje voor een ander model. De case zorgt voor een goede beschermlaag en vangt harde klappen op. Ook is de smartphone beter bestand tegen nare krassen en barsten. Hierdoor blijft de smartphone natuurlijk mooier, maar ook de hardware blijft beter intact. Veel hoesjes hebben een schokabsorberende werking, waardoor een harde val minder schade kan aanrichten aan de binnenkant van de telefoon. Hoesjes zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten. Er zijn backcovers, dit type hoesje beschermt de achterkant en de zijkanten van de telefoon. Dit is vaak het type hoesje waar kinderen voor kiezen. Naast de backcover, heb je ook bookcases. Bij bookcases zit er ook een flap over het beeldscherm. Vaak is er in de flap ruimte om wat pasjes en briefgeld op te bergen. Ideaal als je altijd je pinpas en legitimatie bij je hebt, maar voor kinderen is dit minder relevant. Met een bookcase is wel het beeldscherm wat meer bedekt dan met een backcover. Om met een backcover toch het beeldscherm goed te beschermen, is een screenprotector een goede aanvulling. Met de screenprotector breng je een extra laagje aan over het beeldscherm. Hierdoor is het beeldscherm minder vatbaar voor krassen en barsten. Een goede accessoire voor kinderen, want het beeldscherm is erg kwetsbaar en kinderen kunnen nog al eens iets uit hun handen laten vallen. Maar hoe zorg je ervoor dat kinderen een hoesje en een screenprotector willen? Laat kinderen kennismaken met bijvoorbeeld Selencia hoesjes. Dit zijn betaalbare hoesjes met leuke printjes. Zo kan iedereen zijn eigen telefoon stylen. Op deze manier wordt het beschermen van een telefoon ook nog eens leuk! Voor een screenprotector is het lastiger om wat te verzinnen. Het voordeel van een screenprotector is, dat je het niet ziet zitten. Laat dit aan de kinderen zien en vertel dat ze met een gebroken beeldscherm hun telefoon niet meer goed kunnen gebruiken.

2. Veiligheid op de weg
Het gebruik van een smartphone op straat kan erg gevaarlijk zijn. Je bent afgeleid en je let niet goed op je omgeving. Het is daarom belangrijk om kinderen van jongs af aan al te laten kennismaken met accessoires zoals een telefoonhouder voor in de auto of een telefoonhouder voor op de fiets. Met de auto hebben ze natuurlijk nog lang niet te maken, maar met fietsen wel. Het gebruik van een smartphone op de fiets is zelfs zo gevaarlijk, dat het sinds een 1 juli 2019 ook verboden is. Licht kinderen hierover in. Het komt nog steeds vaak voor dat mensen hun smartphone op de fiets gebruiken, dus het wordt als normaal gezien. Veel kinderen weten niet eens dat het intussen verboden is en dat je dus ook ook fikse boete kunt krijgen als je het wel doet. Natuurlijk gaan kinderen nog niet fietsen met een telefoonhouder, maar maak ze ervan bewust dat ze hun smartphone tijdens het fietsen gewoon in hun tas of broekzak laten zitten.

VorigeNOT Innovatie Award
VolgendeDrie tips om uitgerust in de les te zitten
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter