Leuke ideeën voor een schoolreisje

De bedoeling van een schoolreisje is om een leuk (en leerzaam) dagje uit te organiseren voor leerlingen en docenten. In sommige gevallen gaat de schoolreis naar het buitenland. In dat geval is de schoolreis meestal voor een langere periode geboekt. Dit kan in de vorm van bijvoorbeeld een groepsreis of cruise. Omdat voor groepsreizen vaak een korting wordt geboden, wordt meestal voor deze vorm gekozen. Maar waar gaat de reis heen? In dit artikel bespreken we enkele leuke tips voor een actief of educatief schoolreisje in binnen of buitenland.

Op schoolreis in Nederland
Ook in eigen land is er erg veel keuze qua bestemmingen voor een schoolreisje. Een groot aantal bestemmingen lenen zich hier perfect voor. Voor welke bestemming gekozen wordt is vooral afhankelijk van de insteek van het schoolreisje. Moet het een avontuurlijk schoolreisje worden? Dan kunt u ervoor kiezen met de kinderen naar een pretpark, hindernisbaan of survivalkamp te gaan. Moet het schoolreisje educatief van aard zijn? Dan kunt u ervoor kiezen met de kinderen naar een museum of historische plek te gaan. Vooral plekken waar ook nog enigszins iets actiefs te doen is voor de kinderen doen het goed. Dat geldt zeker in het geval van onderbouwklassen in het basisonderwijs.

Op schoolreis in het buitenland
Vooral oudere leerlingen en studenten gaan nog wel eens op schoolreis naar het buitenland. Meestal is dat voor een langere periode, maar soms ook voor een dag. In de meeste gevallen duurt een schoolreis naar het buitenland tussen de 3 en 7 dagen. Voor welke bestemming wordt gekozen is ook hier afhankelijk van de insteek van de schoolreis. Ook hier kunt u kiezen voor een actieve, educatieve of gemixte schoolreis. Voor een actieve schoolreis in het buitenland kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een arrangement in de Ardennen. Voor een educatieve schoolreis kunt u dan kiezen voor Rome, Athene of Parijs.

Belangrijk bij de keuze voor een bestemming is een afweging tussen het doel van de schoolreis (is deze actief, educatief of beide), de kosten en de wens van de kinderen. Omdat de kosten meestal betaald worden vanuit de vrijwillige ouderbijdrage, is het ook belangrijk duidelijk te hebben binnen welk budget gezocht kan worden. Daarvoor kunt u een prognose maken van het percentage dat waarschijnlijk de vrijwillige ouderbijdrage wel betaald. Werkt uw school niet met vrijwillige ouderbijdragen? Dan staat uw budget voor de schoolreis waarschijnlijk al vast.

VorigeStakende schoolleiders laten zich horen
VolgendeKarim pakt zijn kans - Kansenongelijkheid op school
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter