Hoe werkt EHBO en BHV in het onderwijs

BHV en EHBO zijn onderwerpen die bij het onderwijs regelmatig naar boven komen. Al is het maar omdat kinderen zich regelmatig bezeren tijdens het spelen.

In dit artikel vind je 5 punten die een BHV-er in het onderwijs zeker nodig heeft om de gevaren van spelen of roekeloosheid het hoofd te kunnen bieden.

1. Pesten
Over pesten is de laatste jaren al veel gezegd en geschreven. Een BHV-er in het onderwijs heeft training gehad hoe om te gaan met pesten. Belangrijk bij pesten is het tijdig signaleren en ingrijpen door leraren bij pesten.

2. Speciale EHBO
EHBO of EHAK (Eerste hulp aan kinderen) is belangrijk op scholen omdat kinderen veel spelen en soms nogal roekeloos kunnen zijn. Een goed getrainde BHV-er weet wat te doen bij bulten en schrammen maar dient ook de zwaardere delicten in acht te nemen zoals bijv. een hartaanval of een beroerte.

3. Brand
Natuurlijk is er in het onderwijs speciale aandacht voor brand. Zeker met kinderen dienen de instructies duidelijk te zijn. BHV-ers moeten in staat zijn om brand te bestrijden, een effectieve ontruimingsprocedure te volgen en de coördinatie bij een noodsituatie op zich nemen.

4. Verschillende soorten onderwijs
Bij het stellen van eisen aan een BHV-er is het type school erg belangrijk. Een BHV-er die op een basisschool werkt is bijvoorbeeld anders getraind dan een BHV-er die op een middelbare school werkt waar scheikunde wordt gegeven.


5. Verschillende soorten gebouwen
BHV-ers in het onderwijs worden anders getraind naarmate ze les geven in een ander gebouw. Een gebouw met veel verdiepingen vergt een andere bedrijfsveiligheid dan bij laagbouw. Maar ook zijn er verschillen tussen nieuwbouw of oude gebouwen.

Zo ziet u dat er binnen het onderwijs best aanzienlijke verschillen zijn in de eisen die BHV en EHBO stelt.

VorigeEducatieve filmpjes van Buurman en Buurman
VolgendeJongeren in regie bij onderzoek mentaal welzijn
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter