Gaat u uw zorgverzekering vergelijken? De ene zorgbehoefte is de andere niet. Maak het persoonlijk en kijk wat voor u de beste opties zijn! U kunt bij de meeste zorgverzekeringen een aantal onderdelen flexibel kiezen. Hiermee kunt u de verzekering helemaal aanpassen aan uw specifieke (verwachte) zorgbehoefte, en betaalt u nooit te veel. Wanneer u de Zorgvergelijker 2019 gebruikt, wordt u aan de hand van een aantal opties in staat gesteld om een persoonlijke keuze te maken bij het vergelijken.

Basisverzekering

Wat u niet zelf kunt wijzigen, is welke zorg er in de basisverzekering zit. Dit bepaalt de overheid en is voor iedere verzekeraar, en iedere verzekerde, hetzelfde. Hier valt alle zorg onder die iedereen mogelijk nodig heeft, zoals huisarts en ziekenhuisbezoek, maar ook bepaalde specialistische zorg. Als u keuzes gaat maken in wat u wel en niet verzekerd wilt hebben, hoeft u zich dus niet te veel zorgen te maken. Dankzij de basisverzekering bent u altijd voor belangrijke zorgkosten verzekerd. U moet echter wel rekening houden met een eigen risico.

Aanvullende verzekering

Waar de meeste flexibiliteit zit bij een zorgverzekering, is in aanvullende pakketten. U bent niet verplicht deze af te sluiten, maar veel zorg valt niet in het basispakket, dus kan het verstandig zijn om ook voor een aanvullend pakket te kiezen. Een vaak gekozen aanvullende verzekering is bijvoorbeeld een tandverzekering. Dit is omdat tandzorg niet in het basispakket zit. Door slim te kiezen wat u wel aanvullend verzekert en wat niet, kunt u flink besparen op uw zorgverzekering en zorgkosten.

Kies zelf uw zorgverleners

Veel zorgverzekeraars hebben afspraken met bepaalde zorgverzekeraars. Zo krijgen zij korting, en dat vertaalt zich voor u terug in een lagere premie. Bovendien hoeft u dan vaak de nota’s niet zelf te declareren, maar gaan die rechtstreeks van de zorgverlener naar de verzekering. Het nadeel is dat als u niet-spoedeisende zorg van een niet-gecontracteerde zorgverlener ontvangt, u deze vaak niet kunt declareren bij uw zorgverzekering. Hebt u liever volledige keuzevrijheid in zorgverleners? Houd hier rekening mee bij het vergelijken.

Eigen risico verhogen

U kunt de hoogte van de maandelijkse premie van uw zorgverzekering ook beïnvloeden door een hoger eigen risico te kiezen. Het eigen risico is een door de overheid verplicht onderdeel van het basispakket. U moet veel niet-dringende zorg uit de basisverzekering eerst zelf betalen, tot het bedrag van uw eigen risico is bereikt. Van 2018 t/m 2021 is dit € 385. Daarboven vergoedt de verzekering de kosten. Als u kiest om vrijwillig meer eigen risico te hebben (tot een maximum van € 885), geven veel verzekeraars u een korting op de premie.

Persoonlijke keuzes en zorgverzekering vergelijken

Door de vele opties om een zorgverzekering persoonlijk te maken, is er veel variatie in aanbod. Gaat u een zorgverzekering vergelijken, dan kunt u dat met onze Zorgvergelijker 2019 daarom persoonlijke instellingen kiezen. U ziet in een oogopslag de berekende premies van verschillende aanbieders. Daarnaast kunt u van de gevonden verzekeringen de voorwaarden en het dekkingsoverzicht goed vergelijken. Zo krijgt u de beste keuzes voor u persoonlijk.

VorigeSchoolleiders geven massaal uitvoering aan werkdrukakkoord
VolgendeBedrijven en mbo-instellingen aan de slag met innovatief beroepsonderwijs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter