Op woensdag 10 mei 2017 organiseren Stichting C3 en de pabo van De Haagse Hogeschool een gratis conferentie over onderzoekend en ontwerpend leren met biomimicry in De Haagse Hogeschool. Leerkrachten van het basisonderwijs en pabo-studenten zijn van harte welkom voor deze inspirerende middag die start met een lezing van wetenschapsjournalist Diederik Jekel en wetenschapper Marleen Kamperman.

Kunst van het afkijken
De natuur heeft miljarden jaren de tijd gehad om zich te ontwikkelen en gaat daarbij zuinig om met energie en grondstoffen. Alleen wat werkt blijft uiteindelijk bestaan. Biomimicry gaat over het vertalen van die kennis naar innovaties. De conferentie heeft daarom als thema ‘Kunst van het afkijken’. Deelnemers krijgen tijdens diverse workshops handvatten om met hun leerlingen aan de slag te gaan met onderzoekend en ontwerpend leren.

Programma
Wetenschapsjournalist Diederik Jekel is bekend van de televisieprogramma’s “De Kennis van Nu” en “Wie is de mol”. Marleen Kamperman is universitair hoofddocent van Wageningen University & Research. Zij zoekt naar manieren om lijm te maken zoals dat in de natuur voorkomt. Deze wetenschappers verzorgen samen de openingslezing op de conferentie. Daarna kunnen de deelnemers workshops volgen van Leon Dirks van het Wetenschapsknooppunt Zuid-Holland, Petra Jansen van Stichting Biomimicry, Hans De Rijk van Diereninfo, Harrie Ozinga van Huijgens Labs en medewerkers van Gemeente Den Haag, Naturalis en Stichting C3. Op www.c3.nl/kunstvanhetafkijken staat alle informatie en kunnen geïnteresseerden zich aanmelden.

VorigeNationale Onderwijsprijs naar Utrecht en Sneek
VolgendeKinderen aan de slag met programmeren op 350 buitenschoolse opvang locaties
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter