Ben je nieuwsgierig naar glasvezel en wil je daar meer over weten? Dat is helemaal niet zo raar, want glasvezel is een uitvinding die al in grote delen van Nederland beschikbaar is en ook voor scholen en de snelheid van het internet een positieve invloed heeft.

We beginnen bij het begin, wat is glasvezel?
Glasvezel is een zeer smalle draad. Deze draad bestaat uit lange vezels van optisch zeer helder glas. Hoewel het een dunne draad is, gaat het wel om een uiterst sterke draad. Glasvezel kan in een korte tijd grote hoeveelheden aan data vervoeren. Glasvezel staat bekend als een erg betrouwbare manier van het transporteren van data.

Glasvezel aanschaffen
Glasvezel wordt steeds vaker en meer gebruikt in huishoudens, op scholen en bij bedrijven. Dat komt omdat glasvezel uitermate geschikt is voor televisie, telefonie en internet.

Televisie? Ja, er gaan met de komst van deze techniek nieuwe mogelijkheden open. Televisie kijken, maar ook online beschikbare documentaires bekijken, kan door glasvezel ook gewoon via de computer en dat zal natuurlijk binnen het onderwijs vele nieuwe mogelijkheden beschikbaar maken. Les geven wordt zo een stuk makkelijker en aangenamer. Inmiddels is wel bewezen dat beelden als positief leermiddel kunnen worden ingezet in het onderwijs. Uit verschillende onderzoeken is namelijk gebleken dat leerstof welke middels beelden wordt overgebracht beter wordt opgeslagen.

Een glasvezel kabel kan met enorme snelheid data versturen. Met glasvezel zal dit een stuk vlugger gaan dan bij bijvoorbeeld ADSL.

Glasvezel kan maar liefst één GB versturen per seconde. Om even aan te geven hoeveel data dat is, dat zijn ongeveer 100 boeken per seconde.

Groeiende markt
Nederlandse huishoudens kiezen steeds meer voor deze optie en dat is niet voor niets. Glasvezel zorgt voor meer snelheid en meer betrouwbaarheid. We versturen dan ook steeds meer data, alles gaat via het internet. Nog een pluspunt, glasvezel is beter voor het milieu.

Sneller internetten
Glasvezel biedt de garantie voor een snelle en goede internetverbinding. Glasvezel kan namelijk 1 Gbps aantikken, dat is 1000 Mbps. Ter vergelijking, ADSL werkt met een maximale snelheid van 160 Mbps. Het is dus oprecht veel sneller.

Er zijn verschillende glasvezelverbindingen beschikbaar met verschillende snelheden en mogelijkheden. Zelfs als er nog geen glasvezel is aangelegd binnen een object, zijn met deze techniek nog steeds hoge snelheden bereikbaar. Door een speciale techniek kan namelijk ook via de oudere COAX-kabel de snelheid van glasvezel beschikbaar zijn.

Vraag gewoon eens om informatie en overleg of kijk of deze nieuwe techniek iets voor school of thuis is. Met de huidige trend van digitalisering in het onderwijs, wordt een snelle en betrouwbare verbinding namelijk steeds belangrijker.

Bron: www.allesin1glasvezelvergelijken.nl

VorigeVoordelen van een studenten zorgverzekering
Volgende600 Europese schoolleiders in Maastricht
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter