De Algemene Onderwijsbond (AOb) vreest dat er nog jarenlang buitensporig veel verdiend zal worden door bestuurders van onderwijsinstellingen. Dat liet de bond zondag weten bij de presentatie van de jaarlijkse lijst met grootverdieners.

Vorig jaar besloot de Tweede Kamer dat er een maximum moest komen voor het salaris van bestuurders van onderwijsinstellingen, maar de wet is nog niet van kracht. Vandaar dat oud-Amarantisbaas Bert Molenkamp een salaris van bijna 4 ton kon toucheren. Hij is daarmee lijstaanvoerder, ondanks het feit dat de onderwijskolos onder zijn beleid uiteenviel in vijf stukken vanwege financiële problemen.

Tweede op de ranglijst is Aalt Dijkhuizen van de Universiteit van Wageningen. René Smit van de Vrije Universiteit in Amsterdam komt op plek 3. 'Helaas heeft het vooruitzicht op een maximering nog niet tot resultaat geleid en zien we weer dat bestuurders en soms zelfs oud-bestuurders van onderwijsinstellingen tonnen op hun rekening bijgeschreven krijgen. Uit de vergoeding voor Molenkamp blijkt dat het voor een bestuurder niet uitmaakt of hij er een bende van maakt', reageerde AOb-voorzitter Walter Dresscher.

Dinsdag bespreekt de Eerste Kamer de zogenoemde Wet Normering Topinkomens. 'Uiteraard hopen we dat de Senaat instemt met het wetsvoorstel, maar het mag wel iets sneller. Lopende contracten worden namelijk nog vier jaar gerespecteerd en daarna volgt nog eens een overgangsperiode van drie jaar. Wij vrezen dat veel bestuurders de komende zeven jaar nog volop profiteren van geld dat naar de klas zou moeten gaan', aldus Dresscher.

VorigeVensters PO start van het VSO traject
VolgendePrimair onderwijs slaat graag brug voor nationaal onderwijsakkoord
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter