Bedrijf dat aan pentesting doet in Nederland

Bij cybersecurity en hacken denken de meeste mensen aan black-hat hackers die inbreken in een systeem om informatie te stelen of activiteiten te verstoren. Er is echter een ander type hacker waar bedrijven rekening mee moeten houden: de ethische hacker (ook bekend als pentester of pentester). Deze personen hebben vaak uitgebreide kennis van IT-systemen en het vermogen om kwetsbaarheden te vinden in het netwerk of de websites van een organisatie. pentesters toetsen hun vaardigheden aan echte uitdagingen om zwakke plekken te vinden in netwerken, toepassingen en andere digitale diensten. Ze houden rekening met risico's en kwetsbaarheden voordat ze testen, wat de potentiële schade van een aanval helpt beperken. pentesters werken vaak voor cyber beveiligingsbedrijven als consultants of aannemers. Ze kunnen ook werken voor interne IT-afdelingen binnen organisaties om nieuwe netwerkinfrastructuur of toepassingen te beoordelen voordat deze door het bedrijf worden geïmplementeerd. Laten we eens kijken naar wat je moet weten over pentesten en het uitvoeren van een pentest.

Uitleg over wat pentesting is

pentests zijn een handmatig proces dat wordt gebruikt om beveiligingsaudits uit te voeren om kwetsbaarheden op te sporen en te elimineren voordat aanvallers er misbruik van kunnen maken. pentests worden gebruikt om te proberen in te breken in de systemen van een organisatie om kwetsbaarheden bloot te leggen waarvan hackers gebruik zouden kunnen maken. pentesten zijn iets anders dan hacken. Het is een manier om bedrijven te helpen bij het identificeren en elimineren van zwakke plekken in hun beveiliging voordat aanvallers er misbruik van kunnen maken. Hoewel hacken illegaal is, kunnen pentests organisaties helpen kwetsbaarheden te ontdekken en deze te verhelpen voordat aanvallers er munt uit kunnen slaan. Het wordt ook wel ethisch hacken of red teaming genoemd. Het vereist inzicht in verschillende zaken, waaronder spionage, risicobeoordeling en probleemoplossing.

Pen-test tools

Kali Linux: Kali is een Linux distributie gebouwd voor pentesters. Het wordt geleverd met alle tools die nodig zijn om exploits, netwerk scans en meer uit te voeren.

Metasploit: dit is de tool voor het extraheren van wachtwoorden uit systemen en andere pentest functionaliteiten. Als je Metasploit niet kent, ken je geen pen-testing.

Burp Suite: dit is een tool voor het testen van website beveiliging. Het is gemaakt door dezelfde ontwikkelaars als Metasploit, en is een must-have voor elk type van web security assessment.

Wireshark: Wireshark is een netwerk protocol analyzer. Het kan worden gebruikt om de communicatie tussen systemen en hun protocollen te decoderen en te bekijken, evenals onbeveiligde gesprekken. Het is een goed hulpmiddel voor iedereen die geïnteresseerd is in netwerkbeveiliging.

Uitleg over netwerk pentest

Een externe aanvaller of pentester begint een netwerk pentest door het netwerk te scannen en te proberen systemen en kwetsbaarheden te vinden. Een pentest is een soort pentest. Het verwijst naar een aanvaller die probeert toegang te krijgen tot een netwerk. Netwerk pentests worden vaak geïnitieerd door organisaties zelf om beveiligingslekken in hun netwerken te vinden. Het pentest team begint met het inschatten van het risico van de systemen van een organisatie. Vervolgens voeren zij verkenningen en scans uit en proberen zij de systemen op het netwerk te misbruiken. Zij rapporteren hun bevindingen en doen aanbevelingen ter verbetering van de beveiliging. Hulp nodig bij een pentest uitvoeren? Bekijk deze website om in contact te komen met een professioneel bedrijf.

VorigeWat HubSpot marketing automation voor jou kan betekenen
Volgende44 procent ouders wil broodtrommel inruilen voor gezonde schoollunch
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter