Doe vanuit huis mee met de Tuinvogeltelling voor scholen

Het laatste weekend van januari organiseert Vogelbescherming Nederland weer de Nationale Tuinvogeltelling. Jaarlijks doen tienduizenden mensen mee, waaronder ook veel leerlingen van de basisscholen. Nu alle kinderen thuis zitten is juist de Tuinvogeltelling dé ideale activiteit om samen met de klas te doen. Alle kinderen tellen op vrijdag 29 januari vanuit hun eigen huis de vogels in hun tuin of balkon. Door een half uurtje de vogels te tellen helpen ze mee aan het grootste burgeronderzoek naar natuur van Nederland. Kijk voor meer informatie op www.tuinvogeltelling.nl en doe mee!

Meedoen is gemakkelijk
Meedoen met de Nationale Tuinvogeltelling voor scholen is simpel: tel 30 minuten de vogels in de tuin of op het balkon en meld de resultaten op www.tuinvogeltelling.nl. Speciaal voor docenten hebben we verschillende lessen ontwikkeld om het tellen nog aantrekkelijker te maken. Deze lessen hebben we geplaatst op LessonUp, waardoor het mogelijk is om ze online te geven. Zo kun je interactief met alle kinderen thuis de vogels ontdekken als voorbereiding voor de telling thuis. Op https://www.vogelbescherming.nl/tuinvogeltelling/in-de-klas staan de telformulieren klaar en vindt u de links naar de lessen.

Wat gaan ze zien?
Dit jaar wordt de Tuinvogeltelling voor de 18e keer georganiseerd. Vorig jaar bestond de top 3 uit huismus, koolmees en pimpelmees. Maar ook de merel, vink en roodborst staan elk jaar in de top 10. Dit jaar zijn er in ons land veel goudhaantjes gezien, die in ons land de winter doorbrengen. Het goudhaantje is het kleinste vogeltje van Nederland, te herkennen aan de knalgele streep op zijn kopje. Wie van uw leerlingen spot er een goudhaantje?

Zondag 31 januari, aan het einde van de middag, maakt Vogelbescherming de voorlopige top 10 bekend. Vorig jaar deden ruim 91.000 mensen mee aan de Nationale Tuinvogeltelling, een absoluut record.

VorigeDocumentaireserie Klassen startschot voor landelijk impactprogramma
VolgendeDigital Days 2021: jongeren enthousiast maken voor ICT
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter