Wijslijst.nl helpt leraren bij  het geven van thuisonderwijs

Nu de scholen gesloten zijn door de coronacrisis is er grote behoefte bij leraren om zo goed mogelijk online onderwijs te geven. Om hen te helpen is het platform Wijslijst opgericht. Wijslijst.nl biedt een overzicht van de beste informatie en tools voor onderwijs op afstand, van kleuteronderwijs tot hbo. De komende weken wordt de website dagelijks bijgewerkt door een team leraren, ondersteund door studenten.

“De afgelopen dagen worden er heel veel diensten en initiatieven met leraren gedeeld. Mailtjes via school. Whatsappjes van betrokken ouders en collega's. Sociale media die volstromen met goede voorbeelden van afstandsonderwijs. Daarin proberen we nu orde te scheppen. Met Wijslijst.nl kunnen leraren zich bezighouden met hun kerntaak en zich richten op de leerlingen”, legt initiatiefnemer en docent geschiedenis in Amsterdam Jasper Rijpma uit. “Overal om mij heen zie ik leraren keihard werken om lessen op afstand te geven. Wijslijst.nl biedt ondersteuning en inspiratie aan deze leraren.”

Omvangrijk lesmateriaal
De website kent een uitgebreid scala aan initiatieven. Denk hierbij aan podcasts met leerdoelen en gastsprekers voor het voortgezet onderwijs, spellen om je gymles op afstand te plannen, lessen mediawijsheid voor dreumesen in de kinderopvang en programmeren op het hbo. Alles is onderverdeeld in thema’s als ‘oefenen en toetsen’, ‘bewegen en gezondheid’ en ‘samenwerken’.

Rijpma, leraar van het jaar in 2014, doet een oproep om waardevolle initiatieven in te sturen via Wijslijst.nl. “Samen zorgen we dat leraren zich in deze onstuimige tijd vooral kunnen richten op de leerlingen en hun behoeften.”

Over Wijslijst.nl
Wijslijst.nl is een initiatief dat alle bronnen en mogelijkheden van online onderwijs selecteert en behapbaar klaarzet voor leraren en onderwijsondersteuners. De website is tot stand gekomen door de Onderwijsverslimmers, een alliantie van allerlei onderwijsorganisaties, in samenwerking met innovatiebureau Daylight. De Onderwijsverslimmers creëren samen een overzicht en slimme toepassingen om ervoor te zorgen dat leraren iedere dag met en op elkaar kunnen bouwen. Het is een initiatief dat gelooft dat de uitwisseling van ervaringen lesgeven beter en leuker maakt.

VorigeGeen centrale examens dit jaar
VolgendeHulp voor onderwijsprofessionals die onderwijs op afstand willen bieden
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter