Het komt eraan, de wereld van virtual reality. De wereld die niet bestaat, maar toch levensecht lijkt. Deze wereld bekijk je met een virtual reality bril, een gadget dat steeds populairder wordt. Weet je nog die tijd dat je dacht, die mobiele telefoon dat red het nooit. Nu kun je niet meer zonder en worden er zelfs groepsapps in de klas gemaakt om informatie uit te wisselen. Met virtual reality kom je op plaatsen waar je anders nooit was geweest. Nu zijn al die gadgets wel leuk, maar wat heb je er nu aan. Virtual reality biedt meerdere mogelijkheden. Hieronder staan er een aantal:

10 musea bezoeken in 1 schooldag
Een schoolreisje is voor iedereen leuk, maar de reis ernaar toe is niet altijd even leuk. Scholen moeten veel regelen, voorbereiden en leerlingen kunnen zich in de heen en terugreis behoorlijk vervelen. Nu zullen schoolreisjes altijd onderdeel blijven van het educatietraject, maar wat nu als je in 1 dag met de hele klas 10 musea kunt bezoeken, zonder het gedoe met de reizen ernaar toe? Dat kan met virtual reality, nu al worden vele populaire musea virtueel opgenomen, om zo aan het grote publiek te tonen en op niet al te lange termijn. Kun je zelfs door een musea lopen zonder het te bezoeken. Het enige wat je nodig hebt is een virtual reality bril.

Lesgeven in de middeleeuwen
Een les geschiedenis wordt nog leuker als je rond kunt lopen in de middeleeuwen. Zien hoe het er toen was, ervaren hoe de mensen met elkaar omgingen en die historische momenten meemaken. Een virtual reality video opgenomen in 360 graden biedt die mogelijkheid en dit materiaal zal op korte termijn beschikbaar komen voor scholen en educatie instellingen. De lesstof en het leerplezier wordt hier vergroot met de nieuwste technieken.

Nog meer leerstof opnemen
Leren doen we met onze hersenen en alle factoren die bij ons binnekomen. Iedereen kent het gezegde dat beelden meer dan 1000 woorden kunnen overbrengen. In onze huidige educatie methodes hebben we boeken en computers om lesstof over te brengen aan leerlingen. Hierbij worden geluid en beeld gebruikt om in het brein van de student te komen en deze informatie te laten opslaan. En iedereen weet dat hoe leuker iets is, hoe makkelijker het te onthouden is. Met virtual reality lesmateriaal, prikkel je de zintuigen van de student en zal de lesstof sneller worden opgenomen en onthouden. Dit kan zorgen voor een enorme prestatie verbetering bij leerlingen. Afgeleidt worden is namelijk minder erg, de software zorgt ervoor dat de student altijd informatie opneemt en er is geen klasgenootje om hem/haar aanwezig. Dus zal de aandacht veel meer naar de lesstof gaan.

Zelf ervaren hoe een virtual reality video eruit ziet. Kijk hier naar de 10 beste virtual reality films. Deze kun je eenvoudig bekijken met een PC of virtual reality bril. Met je PC kun je in de linkerboven hoek navigeren in de video. Veel kijkplezier.

Wij horen ook graag jouw mening over dit onderwerp. Laat hieronder een reactie achter over hoe jij de toekomst van het lesgeven ziet?

VorigeLeraar leert in eigen tijd
VolgendeSuccesvolle internationalisering vraagt om sectoroverstijgende leerlijnen en structurele investeringen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter