Alle scholen in het middelbaar beroepsonderwijs en het voortgezet onderwijs in Apeldoorn en omgeving hebben afgelopen vrijdag een verdrag ondertekend waarin staat dat zij het aantal vroegtijdige schoolverlaters willen terugdringen, zo meldt Blik Op Nieuws.
Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap stelt geld ter beschikking voor de gemeente om het aantal schoolverlaters terug te dringen. Daarmee kunnen de scholen nieuwe maatregelen hanteren om uitval van leerlingen te voorkomen. Alle scholen in Apeldoorn gaan intensief samenwerken. Het convenant richt zich op kinderen van 12 tot 23 jaar.

Het aantal nieuwe voortijdig schoolverlaters bedroeg in het studiejaar 2009-2010 landelijk nog 39.900 leerlingen. Minister Van Bijsterveldt wil dit aantal in 2016 terugdringen naar maximaal 25.000 leerlingen op landelijk niveau.

Nationale Onderwijsgids

VorigeScholieren winnen bij de Rijksuniversiteit Groningen
VolgendeMotivatie 2
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter