Brandweer bezoekt basisschool Hengelo

Afgelopen dinsdag bracht de brandweer een bezoekje aan basisschool de Bron in Hengelo. Twee brandweerlieden kwamen zonder de leerlingen ingelicht te hebben van hun komst de klas binnen, zo meldt TC Tubantia.
De brandweerlieden vroegen aan de leerlingen of zij veel wc-papier ingezameld hadden, waarop de kinderen begonnen te lachen. De dag ervoor was er namelijk gevraagd of elk kind een rol wc-papier mee wilde nemen, zodat zij altijd van hun eigen wc-papier waren voorzien.

Gelukkig begreep een deel van de kinderen al meteen dat het om een 1 aprilgrap ging. Na te hebben uitgelegd dat het om een grap ging maakte de brandweer gebruik van de gelegenheid om iets over brandveiligheid uit te leggen.

Veel leerlingen weten namelijk niet wat zij moeten doen als er brand uitbreekt. De brandweerlieden gaven elke leerling van groep 5 van de basisschool een lespakket genaamd 'Billy Brandkraan'. Dat is een pakket speciaal voor kinderen waarin wordt uitgelegd hoe iemand het beste kan handelen als er brand uitbreekt.

Ook leren de kinderen wat allemaal brandbaar is, hoe ze kunnen voorkomen dat iets in de brand vliegt, en wanneer zij de brandweer moeten inschakelen. Daarnaast werd de kinderen verteld dat zij altijd op moeten letten of nooduitgangen vrij zijn. De kinderen vonden het hele gebeuren en gaan actief bezig met het lespakket.

Nationale Onderwijsgids

VorigeEen sprookje schrijven en leren werken met Google Docs
VolgendeScholieren winnen bij de Rijksuniversiteit Groningen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter