Het Rode Kruis heeft diverse gratis lesprogramma’s beschikbaar voor zowel het basisonderwijs als voortgezet onderwijs. Het aanbod bestaat o.a. uit online lesmateriaal, gastlessen en een rondreizende tentoonstelling. Deze verschillende programma’s geven leerlingen kennis, vaardigheden en een houding waarmee ze zichzelf en anderen in een noodsituatie kunnen helpen.

EHBO leer je zo
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Niet alle basisschoolleerlingen weten ze moeten doen in geval van nood. Daarom stelt het Rode Kruis gratis EHBO-lesmateriaal beschikbaar voor groep 4 t/m 8.

De Woeste Wereld
Orkanen, tsunami’s of aardbevingen. Hoe ontstaan natuurrampen eigenlijk? Met het gratis lesmateriaal van de Woeste Wereld wordt de kennis van leerlingen over natuurrampen verrijkt.

Kind onder Vuur
In de reizende tentoonstelling Kind onder Vuur ervaren basisschoolkinderen hoe het is om te leven in oorlogsgebied. Een unieke excursie voor basisscholen!

Flash Brigade
Het Rode Kruis komt direct in actie na een ramp. Ook scholen kunnen helpen. Zamel via de Flash Brigade lege statiegeldflessen in en ontvang gratis lesmateriaal (via het portal van Nieuwsbegrip) en een introductiepakket.

Naar de website

VorigeBouw een eigen satelliet en lanceer deze met een echte raket!
VolgendeInternationale Conferentie Water Science for impact
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter