Honderd miljard actieve cellen en 100.000 kilometer aan communicatieverbindingen. Ons brein is een vreselijk complexe supercomputer. Hoe hou je dit ‘apparaat’ in topconditie?

In het nieuwe programma BreinGeheim gaat Charles Groenhuijsen op zoek naar de mysteries van ons brein. Omdat we hier ‘pas’ 20 jaar goed onderzoek naar kunnen doen, valt er namelijk nog ontzettend veel te ontdekken onder onze hersenpan.

Maakbaar en breekbaar
BreinGeheim laat de ontwikkeling van je hersenen zien van het prille, tot het rijpe brein. Aan de hand van de levensloop van de mens zie je hoe het brein groeit, verandert en wordt beïnvloed door allerhande factoren.

Praktische tips
Maar denk niet dat BreinGeheim je bombardeert met droge medische feiten. Het populair-wetenschappelijke programma brengt je ‘news-you-can-use’ en geeft je adequate tips over hoe je je brein in topconditie houdt.

De geboorte van een brein
In de eerste aflevering behandelt BreinGeheim het prille brein. Je ziet hoe onze hersenen in de baarmoeder worden aangelegd. Carel Kraaijenhof opent de serie met een prachtig muziekstuk voor hoogzwangere moeders. Zouden hun baby’s er iets van horen? En wat beïnvloedt de groei van het brein tijdens de zwangerschap?

Naar de website

VorigeHangplekken spelen hoofdrol in ckv project van Kunstgebouw
VolgendeDe Nederlandse gevangenis Hel of Hotel
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter