Hygiëne op scholen wordt steeds belangrijker

Hygiëne is voor iedereen belangrijk, maar vooral ook voor jonge kinderen. Daarom wordt aan de hygiëne op school extra aandacht besteed. Kinderen hebben vaak een nog niet volledig werkend immuunsysteem en zijn daardoor vatbaarder voor ziekten. Natuurlijk is het niet erg als een kind een keer een verkoudheid of een griepje oploopt. Maar de school moet er wel alles aan doen om ervoor te zorgen dat kinderen in een schone omgeving de lessen kunnen volgen.

Zo houd je een schoon klaslokaal

Een schoon klaslokaal waar kinderen veilig kunnen leren en spelen, daar doe je als verantwoordelijke school alles voor. Je kunt het jezelf nu een stukje makkelijker maken door te kiezen voor stoomreiniging. Bij The Clean Experience vind je professionele apparaten waarmee je met behulp van stoom vloeren kunt reinigen. Het voordeel daarvan is dat stoom bacteriën doodt. Bovendien wordt alles er ook nog eens grondig schoon door. Er zijn ook apparaten die kunnen stofzuigen en stoom reinigen tegelijk. Dit is natuurlijk wel zo efficiënt, zeker omdat schoonmaakpersoneel vaak beperkt de tijd heeft om de takenlijst af te werken. Omdat vooral kleuters overal met hun vingers aanzitten en die vervolgens bijna automatisch in hun mond stoppen is grondig schoonmaken in kleuterklaslokalen extra belangrijk.

Schone lucht in de school

Tijdens de corona pandemie werd duidelijk dat veel scholen zijn gehuisvest in verouderde gebouwen waar de luchtcirculatie niet in orde is. Daarom werden in klaslokalen ramen opengezet om toch genoeg frisse lucht binnen te laten. Het gevolg daarvan was weer dat kinderen rillend van de kou met hun jas aan in de klas zaten. Veel scholen denken inmiddels na over betere oplossingen om de luchtkwaliteit in hun gebouwen beter te waarborgen. Ook ouders vinden dit natuurlijk belangrijk, omdat ze niet willen dat hun kind op school ziek wordt. Daarom is, ook nu corona geen serieuze bedreiging meer is, nog altijd het advies om een ziek kind thuis te houden zodat klasgenootjes niet ook worden aangestoken.

Schone vloeren zijn heel belangrijk

Omdat kinderen als het goed is lekker veel buiten spelen, zijn schone vloeren op school extra belangrijk. Je kunt met een stoomreiniger voor de vloeren zorgen dat dit geen probleem is. Het schoonmaakpersoneel van de school kan bijvoorbeeld eens per week de lokalen met een stoomreiniger doorlopen. Hierdoor worden bacteriën en vuil optimaal bestreden en is de kans op een ongezonde en onhygiënische situatie dus een stuk kleiner. Met een hand stoomreiniger kunnen ook tafels en ander meubilair worden schoongemaakt. Het is een wat tijdrovende klus, maar het resultaat is wel een stuk beter dan wanneer je de meubels met een vochtige doek afneemt of voor de vloer alleen de stofzuiger en een vloerwisser gebruikt. Voordeel van stoomreinigen is dat je dit alleen met water doet en dus niet met schoonmaakmiddelen die mogelijk schadelijke stoffen kunnen bevatten. Hierdoor kunnen kinderen met gevoelige luchtwegen er ook geen problemen door krijgen.

VorigeHet belang van goede informatievoorzieningen op school
Volgende10 tips voor een schoon schoolplein
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter