Beats by Bach
  • Gratis camera
  • USB sticks met muziekfragmenten
  • Werkboek leerlingen
  • Handleiding docenten
  • Overzichtsposter van de lessen
  • Prijs € 266,50

Bachvereniging: Beats by Bach

Wat is Beats by Bach?

Met Beats by Bach gaan leerlingen samen aan de slag met de muziek van Johann Sebastian Bach. Het lespakket inspireert leerlingen in zijn werk te duiken, door met elkaar een film te maken gebaseerd op het leven van Bach. Beats by Bach is hét CKV-lespakket voor de bovenbouw van havo en vwo. Meer informatie over het lespakket en hoe je het kunt gebruiken, vind je op beatsbybach.nl.

Beats by Bach is een initiatief van de Nederlandse Bachvereniging en de Rabobank om jongeren kennis te laten maken met klassieke muziek. En met Bach in het bijzonder.Welke leerdoelen worden behaald met Beats by Bach?
Door jongeren zelf actief aan de slag te laten gaan met de muziek van Bach, ervaren zij wat het effect van muziek op beeld is, welke emoties en stemmingen muziek kan oproepen en dat de muziek van Bach nog steeds relevant is. Ook onderzoeken de leerlingen de facetten van het maken en promoten van een film en leren ze samenwerken in teamverband.

Hoe ziet het lespakket eruit?
De benodigdheden voor Beats by Bach zitten in een lesbox: die bevat een camera, usb-sticks met alle muziekfragmenten, een leerlingen- en docentenhandleiding en een overzichtsposter van alle lessen. De muziekfragmenten, handleidingen en overzichtsposter zijn ook te downloaden via een beveiligde pagina op de website. Daar vind je ook:

- een talenten- en interessequiz voor leerlingen om te bepalen welk beroep bij je past;
- een professioneel en uitgeschreven script met alle scènes van de film;
- een begrippenlijst waarin vaktermen, handige tips en moeilijke begrippen worden uitgelegd;
- de mogelijkheid om je zelfgemaakte film te uploaden naar deze website.

Ook wordt er voor iedere klas die zich aanmeldt een besloten Facebookgroep aangemaakt: Johan BeatsbyBach. Daarin krijgen schoolklassen tips in woord en beeld voor het maken van hun film.

Meedoen?
Elke middelbare school kan zich aanmelden om mee te doen met Beats by Bach. Het lespakket is het meest geschikt voor havo- en vwo-leerlingen en de inhoud sluit aan bij de leerdoelen van het vak CKV.

De lokale Rabobank kan het lespakket mogelijk schenken. In dat geval is Beats by Bach gratis. Het team van Beats by Bach zal dit voor iedere aanvraag bekijken. Mocht de Rabobank het lespakket niet kunnen aanbieden, dan is het te bestellen via de Nederlandse Bachvereniging. Het pakket kost dan € 266,50 per stuk (inclusief verzendkosten).

Beats by Bach is een initiatief van de Nederlandse Bachvereniging en de Rabobank. Hiermee willen zij jongeren in aanraking laten komen met klassieke muziek in het algemeen, en met het werk van Bach in het bijzonder.

Bron: www.beatsbybach.nl