Nieuwe methode Burgerschap: LEVEN IN NEDERLAND voor het MBO. Bekijk dit product of download een gratis proefpakket.

Memo voor de onderbouw: al jaren aan de top!

Memo voor de onderbouw: al jaren aan de top!
  • Beproefde geschiedenismethode
  • Zet leerlingen aan tot kritisch denken
  • Interactieve kaarten, documentaires, animaties
  • Gratis proeflicentie
  • Resultaten rapportage
  • Memo Ontdekkingsplaten
  • Verbeterde eindtoetsen
  • Succesvol leren in de digitale leeromgeving

Memo - de beproefde geschiedenismethode van Malmberg - is al jaren een sterke methode in de onderbouw. Dat is niet voor niets! Memo voor de onderbouw verwondert, verrijkt en verheldert. “Ik vind geschiedenis eigenlijk niet zo leuk, maar Memo wel”, zegt een leerling van OSG Singelland over de vernieuwde, vierde editie. “Uitdagend, overzichtelijk en duidelijk”, voegt een docente van het Sint-Nicolaaslyceum daaraan toe.

Memo zet leerlingen aan tot kritisch denken. De toepassingsopdrachten in het werkboek besteden veel aandacht aan het ontwikkelen van historisch denken. “Fijn dat oriëntatie ook een paragraaf is geworden. Ik vind de vierde editie ook qua inhoud sterk verbeterd”, vertelt een docent van het Sint-Janslyceum ons. Memo voor de onderbouw geeft structuur aan het leerproces van uw leerlingen, ze begrijpen direct de kern en snappen wat er van hen wordt verwacht. “De teksten waren duidelijk en ik snapte het…”, zegt een leerling van OSG Singelland hierover.

Memo Ontdekkingsplaten
Beleven is begrijpen. Van dat uitgangspunt maakt Memo voor de onderbouw op een creatieve manier gebruik. De prachtige, gedetailleerde Memo Ontdekkingsplaten ontsluiten extra beelden, interactieve kaarten, documentaires, animaties en tal van leuke weetjes. U kunt ze gebruiken om uw lessen interactiever te maken, maar leerlingen kunnen ook zelf op onderzoek uit. Zo komt geschiedenis nóg meer tot leven. “Ontdekkingsplaat zojuist in de klas gebruikt. Leerlingen erg enthousiast! Vooral de ontdekkingsweergave is leuk”, twitterde een vmbo-docent hierover.

Klik hier voor een voorproefje van de Memo Ontdekkingsplaten

Memo ontdekkingsplaat

Succesvol leren in de digitale leeromgeving
Of u nu volledig digitaal wilt lesgeven, of zoekt naar de ideale combinatie boek en ICT; met Memo kan het allemaal. Leerlingen kunnen ook zelfstandig oefenen in de digitale leeromgeving, ieder op zijn eigen niveau. Extra vragen, hints en gerichte feedback helpen ze sneller hun doelen te bereiken. Omdat ze direct inzicht krijgen in de resultaten, weten ze precies hoe ze ervoor staan. Dat geeft vertrouwen en motiveert. Het multimediale karakter sluit bovendien mooi aan bij de belevingswereld van uw leerlingen.

Verbeterde eindtoetsen
De eindtoetsen in de vierde editie van Memo zijn sterk verbeterd. Kennis, inzicht en toepassing van de lesstof zijn duidelijk herkenbaar in de toetsen. Door het gebruik van de taxonomie van Bloom en toets-leerlijnen door de leerjaren heen, geven de nieuwe toetsen u inzicht in de sterke en zwakke kanten van uw leerlingen. “Er werden goede vragen gesteld, soms gemakkelijk, soms moeilijk”, vindt een leerling van OSG Singelland. Memo biedt u bovendien meerdere versies van de toetsen, die u zelf kunt aanpassen.

Daarom Memo!
Prachtige Memo Ontdekkingsplaten, die een venster naar het verleden vormen. Een digitale leeromgeving, die leerlingen uitdaagt zelfstandig en op hun eigen niveau te oefenen. En sterk verbeterde, geclassificeerde toetsen, die u inzicht geven in het niveau van uw leerlingen. Het zijn drie redenen waarom de meeste geschiedenisdocenten nog altijd voor Memo kiezen!

Bestellen

Bron: malmberg

Reacties op dit lesmateriaal

Er zijn nog geen reacties op dit lesmateriaal

Reageer op dit lesmateriaal

Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt