Rekenprof is een volledig digitale, adaptieve rekenapplicatie uit Denemarken en zeer succesvol in Scandinavië. Deze rekenapplicatie is geschikt om in plaats van of naast uw huidige rekenmethode te gebruiken. Rekenprof is in Nederland doorontwikkeld door het team van Young Crowds, die u waarschijnlijk kent van bijvoorbeeld de leerlijn over energie Evonturiers en Waterspaarders, over muziek Metropole op School, Brandweer op School en van de Anne Frank Krant.

Maak vrijblijvend kennis met Rekenprof tot de zomervakantie!
Neem nu een proefabonnement op Rekenprof en ga aan de slag tot de zomervakantie. Gedurende deze periode krijgen u en het door u opgegeven aantal leerlingen volledige toegang tot alle functionaliteiten van Rekenprof. Uw proefabonnement stopt automatisch, zonder enige verplichting.

We lichten vier onderdelen van Rekenprof voor u uit:
- Adaptief werken met Jouw Rekentrainer. Leerlingen leren vaardigheden te automatiseren en worden tegelijkertijd uitgedaagd om vanuit de zone van naaste ontwikkeling met moeilijkere content aan de slag te gaan. Na het inloggen biedt Jouw Rekentrainer de leerlingen namelijk direct de mogelijkheden om te werken aan hun eigen rekenvaardigheden (zowel op school als thuis). De adaptieve module past zich voortdurend aan het niveau van de individuele leerling aan, waardoor hij succeservaringen blijft houden en tegelijkertijd wordt uitgedaagd.
- Onze geautomatiseerde weekplanningen (32 weken per schooljaar) die zowel leerkrachten als leerlingen naast gemak ook structuur en houvast bieden.
- Ons taakoverzicht toont per groep alle domeinen en lessen die de leerling in het jaar aangeboden krijgt en welke onderdelen hij nog lastig vindt.
- Het leerkrachtportaal biedt de mogelijkheid om zowel gestandaardiseerde weekplanningen als individuele lessen toe te wijzen aan de leerling en/of aan de groep. Tevens geeft het de leerkracht inzicht in de individuele vorderingen van zijn leerlingen.

 
Bezoek de website