Haal schaatsen in de klas met IJSTIJD!
Kinderen groeien in Nederland op met ijs, schaatsen en ijspret. Schaatsen is dan ook een oer-Hollandse sport en veel mensen staan, zodra het even kan, op het ijs. Ook als het buiten niet vriest, komen kinderen in aanraking met schaatsen op bestaande kunstijsbanen en op de vele tijdelijke kunstijsbanen die in de winter door het hele land worden aangelegd. Grote kans dat ook jullie leerlingen deze winter nog gaan schaatsen of zelfs ijspret op natuurijs kunnen beleven!
De KNSB ondersteunt met het project IJSTIJD! het schoolschaatsen in de hele breedte. Dit geeft leerkrachten in het basisonderwijs de mogelijkheid om kosteloos het schaatsen (en bewegen in brede zin) te bevorderen in de klas.

Informatieve werkboekjes voor groep 3 t/m 8
Speciaal in aanloop naar het schaatsseizoen biedt de KNSB kosteloos informatieve werkboekjes aan voor leerlingen in de groepen 3/4, 5/6 en 7/8. In de werkboekjes komt de veelzijdigheid van het schaatsen aan bod, met onderwerpen als het langebaan-schaatsen, shorttrack, kunstschaatsen en inline-skaten. Leerlingen leren over veiligheid op de schaatsbaan en ze kunnen oefeningen doen, alles om ervoor te zorgen dat ze straks goed voorbereid op het ijs staan.

Het lesmateriaal bestaat per groep uit een werkboekje van 16 pagina's en een online handleiding voor de leerkracht.

 
Bezoek de website