Groen Doen in de Klas! heeft als doel om leerlingen meer te leren over bloemen en planten en de verzorging en kweek ervan. Aan de hand van themalessen gericht op de vier seizoenen ervaren leerlingen de emotie, schoonheid en beleving van bloemen en planten door er op een actieve manier mee aan de slag te gaan. 

Vanaf nu te bestellen: zomerboekje voor groep 5/6
Speciaal in aanloop naar de zomer is het themaboekje 'zomer' uit de leerlijn Groen Doen in de Klas! kosteloos te bestellen voor leerlingen in groep 5/6 van het basisonderwijs. Dit werkboekje is de opvolger van het lenteboekje en in schooljaar 2018/2019 zal de serie worden aangevuld met de themaboekjes 'herfst' en 'winter'.

Leerlingen lezen in dit 24 pagina's tellende boekje onder andere wat er in de zomer met bloemen en planten gebeurt, wat de meest populaire zomerbloemen zijn en ontdekken waar de in Nederland gekweekte bloemen eigenlijk allemaal naartoe gaan. Ook nemen ze een kijkje op de bloemenveiling, lezen alles over superbelangrijke zoemers in je achtertuin en testen hoe groen hun vingers eigenlijk zijn. Bij de werkboekjes wordt een overzichtelijke handleiding voor de leerkracht meegeleverd.

Online platform
Regelmatig wordt de koppeling tussen het werkboekje en het online platform gemaakt, waar leerlingen (verdiepende) opdrachten, filmpjes en video-instructies vinden.

Wilt u ook groen doen in uw klas? Neem dan een kijkje op www.groendoenindeklas.nl!

 
Bezoek de website