Het is bijna 14 februari. Dat betekent voor jong en oud maar één ding: Valentijnsdag! Kidsweek in de Klas besteedt extra aandacht aan de dag van de liefde met een leuke winactie. Aan de slag dus!

Creativiteit
De lesmethode Kidsweek in de Klas bestaat uit lessen Begrijpend Lezen, Wereldoriëntatie en Mediawijsheid. Deze lessen zijn altijd gekoppeld aan de actualiteit. Kidsweek en Kidsweek in de Klas gebruiken speciale poppetjes om de artikelen en lessen een speels karakter te geven. Deze poppetjes heten scoopjes. De scoopjes helpen kinderen om te ontdekken waar teksten over gaan. Er zijn meer dan 50 verschillende scoopjes. Er zijn lachende scoopjes, vliegende scoopjes en voetballende scoopjes. Maar een Valentijns-scoop? Die is er nog niet. Aan de kinderen de opdracht om een speciale Valentijnsscoop te ontwerpen. De winnaar krijgt een leuk Kidsweek-prijzenpakket en wordt beroemd: zijn of haar scoopje wordt gebruikt in de lesboekjes van Kidsweek in de Klas.

Zelfstandig
De ontwerppagina is te downloaden op www.kidsweek.nl/valentijnsdag. Kinderen kunnen zelfstandig aan de slag met hun ontwerp. Kortom: een leuke en creatieve les voor kinderen van groep 5 tot en met groep 8!

Naar de website

VorigeRiool in de klas
VolgendeSchoolTV: Olympische Winterspelen, Dokter Corrie en Robots
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter