Deze keer geen saai vol geschreven A4tje maar een blog waarop de kinderen hun geschreven verhalen of andere werk op kunnen plaatsen.

Hoe gaaf is dat?
Zo kunnen de kinderen door middel van de blog van de klas bijvoorbeeld eenvoudig het werk van andere klasgenootjes bekijken. Verder kan door middel van een blog ook de teamspirit in de klas worden verbeterd, immers zijn de kinderen best trots op een echte blog van hun klas en daar doen ze dan ook extra hun best voor.

Verder geeft de blog een mooie en makkelijke manier om ook de ouders mee te laten kijken naar het door de leerling gemaakte werk.

Op de blog kan over tal van onderwerpen worden geschreven, van een verslag over de vakantie of het klassenuitje tot de onderwerpen die bij rekenen of taal worden besproken in de les.

Verder kan jij als leerkracht op de blog bijvoorbeeld video's en foto's uploaden en die vervolgens door middel van de blog ook weer eenvoudig laten zien aan de leerlingen en de ouders.

Op die manier dient een blog echt als een grote interactieve plek die leerlingen en ouders gemakkelijk kunnen bezoeken en waar ze het gemaakte werk gemakkelijk op kunnen bekijken.

Hoe maak je zo'n blog voor je klas?
Als leerkracht kun je op de website hoemaakjeeenblog.nl snel, eenvoudig en gratis leren hoe je een blog maakt.
Op de website kun je gratis een eBook downloaden, in dat eBook staat stap voor stap beschreven hoe je zelf een blog kunt maken. Bij iedere stap zit ook een gratis video-instructie inbegrepen zo wordt het nog duidelijker hoe je nou zo’n blog kunt maken.

Hoe vervolgens het bloggen toe te passen in de klas?
Het is aan te raden om de blog als leerkracht zelf aan te maken (met behulp van gratis eBook (verkrijgbaar op de al eerdergenoemde website) simpel weg omdat het aanmaken van de blog toch nog wel een iets te ingewikkeld proces is voor kinderen.

Vervolgens kun je als leerkracht de kinderen de opdracht geven een verslag slag te schrijven in Word en deze vervolgens digitaal naar je op te laten sturen.
Jij kopieert de tekst vervolgens en plakt deze eventueel met afbeeldingen in een blog-bericht. Vervolgens kun jij de kinderen de link van de website geven zodat ze nu via de computer of mobiele telefoon hun verslag kunnen terugvinden op de blog van hun eigen klas.

Veel plezier en succes toegewenst met het maken van de blog!

Naar de website

VorigeMoet het rijmen?
VolgendeDoe mee aan de Kriebels in je buik Award 2018!
Reacties (1)
Gebruiker
Naam: stichting-leerKRACHT.nl
17-12-2020

Message: Super leuk om een blog met de klas te doen! Dit sluit volledig aan bij de belevingswereld van leerlingen tegenwoordig aangezien alles online is.

Anne

Laat een reactie achter