Op maandag 16 januari is de speelfilm 'Storm' in première gegaan in de Nederlandse bioscopen. Speciaal bij deze film is lesmateriaal gemaakt dat kosteloos ter beschikking wordt gesteld voor leerlingen in de bovenbouw van het basisonderwijs en onderbouw van het voortgezet onderwijs. In het lesmateriaal komen verschillende (historische) onderwerpen uit de film aan bod, zoals De Reformatie, boekdrukkunst, nieuws toen en nu en vrijheid van meningsuiting. De onderwerpen worden geduid en in historisch perspectief geplaatst.

Storm gaat over de 12-jarige Storm, zoon van drukker Klaas Voeten. Als Klaas wordt betrapt tijdens het drukken van een belangrijke, maar verboden brief van Maarten Luther, wordt Storm ongewild het middelpunt van de jacht op de originele brieftekst. Het veilige leventje van Storm komt volledig op de kop te staan als Klaas en Storm worden betrapt. Zijn vader wordt gearresteerd maar Storm vlucht net op tijd weg, met het origineel van de verboden brief. Geholpen door Marieke, een weesmeisje dat in de ondergrondse tunnels woont, moet Storm in een race tegen de klok zijnvader zien te redden van de brandstapel. Maar wie kan hij vertrouwen?

Werkboekje en digitale les
Bij deze leerzame, Nederlandse film is educatief materiaal gemaakt dat kosteloos ter beschikking wordt gesteld voor leerlingen in de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Het educatieve materiaal bestaat uit een werkboekje van 16 pagina’s en een interactieve, digitale les.

In het lesmateriaal komen verschillende (historische) onderwerpen uit de film, zoals De Reformatie en vrijheid van meningsuiting. De onderwerpen worden geduid en in historisch perspectief geplaatst. In het materiaal is ook aandacht voor the making of van de film, een test Wie neem jij in vertrouwen en uw leerlingen krijgen een uniek kijkje achter de schermen bij Storm.

U kunt het lesmateriaal hier bestellen.
De digitale les vindt u hier.

Naar de website

VorigeGratis online lespakket: Weet wat je eet
VolgendeSamen met je school energie besparen
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter