Nieuwe methode Burgerschap: LEVEN IN NEDERLAND voor het MBO. Bekijk dit product of download een gratis proefpakket.

Onderwijs community Voortgezet onderwijs

Over deze community

De community Voortgezet onderwijs is vrij toegankelijk voor alle bezoekers van Docentenplein. Het doel van deze community is docenten met een interesse in het voortgezet onderwijs een platform te bieden waarop zij ervaringen, kennis, meningen en materialen kunnen delen.

Community topics

CKV nieuwe stijl

Het vak CKV verandert per 2017! Het component \'onderzoek\' neemt een cruciale rol in binnen het nieuwe CKV. Art Based Learning biedt docenten structuur bij het geven van CKV-lessen gericht op een \'kunst-eigen\' onderzoeksvorm, die past bij de belevingswereld van leerlingen en de kunstvakken. ​Doel van de methode is om leerlingen (op alle niveau\'s) een onderzoeksmethodiek aan te leren; wat kun je leren van kunst in plaats van over kunst? In september starten we in samenwerking met ArtEZ Arnhem de 3e editie van de training ABL - CKV waarin de methodiek van Jeroen Lutters wordt vertaald naar de praktijk. Het betreft een blended learning bestaande uit online video\'s en 3 fysieke bijeenkomsten. Gevalideerd door registerleraar.nl voor 20 registeruren! Voor meer informatie: https://www.cultuurcollege.nl/trainingen/art-based-learning-ckv-nieuwe-stijl Ontwikkel je verder!

Actief sinds 18 april 2017

Kosteloos scholenproject Ik en Geld, leer jongeren bewust omgaan met geld!

Financiële educatie is een belangrijk onderwerp, dat kan helpen om schulden nu en in de toekomst bij jongeren te voorkomen. Nederlandse jongeren hebben steeds meer geld te besteden. Maar ze hebben ook steeds vaker schulden, en hoe ouder je wordt hoe meer financiële verantwoordelijkheid je krijgt. Maar waar, wanneer en hoe doe je de benodigde kennis en vaardigheden op? De afgelopen jaren heeft de Nederlandse Vereniging van Banken in samenwerking met Codename Future het scholenproject ‘Ik en Geld’ ontwikkeld. Aankomend schooljaar kunnen weer 370 scholen kosteloos gebruik maken van dit scholenproject. Op dit moment zijn er nog 30 plaatsen beschikbaar. >> Meld je dus vandaag nog aan! Het project in het kort; * Doel: jongeren op een uitdagende wijze leren omgaan met geld * Inhoud: zes interactieve lessen van 50 minuten. De lessen kunnen los van elkaar worden ingezet * Doelgroep: leerjaar 2 en 3 van het VO * Vakken: maatschappijleer, economie en financiële educatie * Looptijd: september - december 2016 * Kosten: geen Een mooie manier om het schooljaar bewust te beginnen! Aanmelden? Kijk op http://codenamefuture.nl/voortgezet-onderwijs/catalogus/ikengeld/ of stuur een mail naar luna@codenamefuture.nl. Wacht hiermee niet te lang, want de aanmeldingen gaan snel!

Actief sinds 10 juni 2016

Vernieuwd lesmateriaal PazzUp van ProRail

‘PazzUp VO’ is een lespakket van ProRail over de risico’s op en rond het spoor en het belang van veilig gedrag in de buurt van het spoor. Het lespakket is geschikt voor scholieren uit de onder- en middenbouw en bestaat uit een educatieve website, docentenhandleiding, een magazine en eventueel een interactieve gastles van een medewerker van ProRail. Het magazine is onlangs volledig vernieuwd, wat het lespakket ook voor docenten die er al bekend mee zijn, interessant maakt. In 2014 ontving ‘PazzUp VO’ een Comenius EduMedia Medaille, een belangrijke Europese onderwijsprijs. Het bestellen van het lespakket en het aanvragen van een gastles kan via: www.pazzup.nl/vo.

Actief sinds 30 september 2015

Welkom

Welkom bij de community Voortgezet onderwijs. Deze community is actief sinds 13 februari 2015 en is opgezet door Docentenplein Admin.

Deze community is vrij toegankelijk voor iedereen.

Actief sinds 13 februari 2015

Community blogposts

Project over West Papua

Project over West Papua

Project "Vergeten eiland West Papua" Vakoverstijgend lesmateriaal voor HAVO/VWO 3e / 4e leerjaar. Aardrijkskunde, geschiedenis, biologie, economie en maatschappijleer. Digitaal lesmateriaal gratis te downloaden. Aanmelden bij M.L.Fliers@gmail.com Accent onderwerpen: plastic-soep, klimaatverandering, de-kolonialisatie, milieu vervuiling, enz. Het thema roept verschillende vragen op, hoe leggen we...

Lees meer
Formatieve Evaluatie: wat is het, en hoe zet je het in?

Formatieve Evaluatie: wat is het, en hoe zet je het in?

Veel leraren hebben er vast al van gehoord: formatieve evaluatie. Maar wat is formatieve evaluatie en hoe pas je het toe? Formatieve evaluatie doet een poging niet een volledige nieuwe stroming te starten maar het onderwijs zoals we dat kennen te kunnen blijven gebruiken en er mondjesmaat persoonlijke aanpassingen in te doen, afhankelijk van de wens en het kunnen van de docent. Veel leraren hebben...

Lees meer
Kosteloos project inspirerend en betekenisvol : Kom samen met dance4life in actie voor een wereld zonder aids!

Kosteloos project inspirerend en betekenisvol : Kom samen met dance4life in actie voor een wereld zonder aids!

Voor komend schooljaar bieden wij u een kosteloos en inspirerend project, de dance4life scholenactie 2015. De dance4life scholenactie bestaande uit: een inspirerende en verzorgde gastles (1 per klas); de actieperiode; en een spetterend slotevent voor alle leerlingen die in actie komen. ** Meld u nu aan op www.codenamefuture.nl/dance4life** De ervaring leert dat het project niet...

Lees meer

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst binnen deze community