Nieuwe methode Burgerschap: LEVEN IN NEDERLAND voor het MBO. Bekijk dit product of download een gratis proefpakket.

Stichting LeerKRACHT

Stichting LeerKRACHT

Basisschool DUO 2002 heeft met veel plezier 2 jaar meegedaan met LeerKRACHT onder het motto: "Elke dag samen een beetje beter!" Dit om leerkrachten beter in hun KRACHT te zetten. Op basis van bord- en teamsessies komen leerkrachten in kleine groepen(8 leerkrachten) wekelijks bij elkaar. Zij hebben geleerd om doelen te stellen en afspraken te maken voor gezamenlijke lesbezoeken(LB), lesvoorbereidingen(LV) het geven van feedback(FB) om zo hun onderwijs te verbeteren.
Het 1e jaar was vooral het aanleren van deze aanpak. In het 2e jaar stond de verdieping centraal. In dit proces hebben leerkrachten geleerd eigen keuzes te maken en doelen te stellen op basis van het Jaarplan.
Dit onder leiding van een expertcoach(extern) en een hiervoor opgeleide eigen coach(intern) bijgestaan door Aanjagers. Alles moet ten doel hebben dat leerlingen er elke dag beter van worden. Dat is de vraag die we ons steeds moeten stellen. Bordsessies vinden wekelijks staande plaats en duren maximaal 15 minuten. Iedereen is aanwezig en zorgt voor inbreng, De teamsessies zijn om de week en dienen om bijv. te oefenen in feedback geven, nieuwe doelen te stellen, enz. Deze duren ruim een uur. Zo ontstaan er professionele leergemeenschappen(PLG), die het leuk vinden om hun eigen verantwoordelijkheid te nemen voor hun leren van zichzelf en van hun collega's. Zij sturen zichzelf aan en worden zo eigenaar van hun eigen functioneren. Dat betekent voor een directeur aan de ene kant afstand te nemen en vertrouwen te geven en aan de andere kant te monitoren of we op koers zijn en blijven.

Reacties op deze blog

  • Ceel
    Ceel
    24 augustus 2018

    Wat slim! Kijken of we bij ons op school hier ook gebruik van kunnen maken. Zelf hebben wij voor de leerlingen dit jaar een slimme nieuwe app. Savvy heet de app en hij helpt leerlingen met bijles vinden en het ontwikkelen van talenten en verbeterpunten. Neem eens een kijkje op de website: https://getsavvy.nl/

Reageer op deze blogpost

Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt