Nieuwe methode Burgerschap: LEVEN IN NEDERLAND voor het MBO. Bekijk dit product of download een gratis proefpakket.

Pensioen: Inkomen voor later

Pensioen: Inkomen voor later

Nu al nadenken over uw inkomen voor later? ABP geeft uitleg!

U bouwt als medewerker binnen het onderwijs via uw werkgever pensioen op bij ABP. Stichting Pensioenfonds ABP is het bedrijfstakpensioenfonds voor werkgevers en werknemers van overheids- en onderwijsinstellingen in Nederland. ABP heeft 2,8 miljoen deelnemers. Graag geven wij u een kijkje in de pensioenwereld.

Pensioen is niet alleen het inkomen dat u ontvangt wanneer u stopt met werken. Het is ook het inkomen bij arbeidsongeschiktheid. En uw partner krijgt pensioen bij uw overlijden. Hoeveel pensioen u opbouwt is afhankelijk van een aantal dingen waaronder:
- Uw salaris
- Uw deeltijdfactor
- Onderbrekingen in uw carrière

Daarnaast zijn er momenten in uw leven die van invloed kunnen zijn op uw pensioenopbouw, bijvoorbeeld:
- Samenwonen of trouwen
- Kinderen krijgen
- Meer of minder gaan werken
- Opnemen van langdurig verlof (ouderschapsverlof, levensloopverlof, etc.)

Meer informatie over uw relatie en pensioen vindt u hier.
Meer informatie over uw werk en/of verlof en pensioen vindt u hier.

Check uw pensioen op MijnABP. Nog niet aangemeld voor MijnABP? Doe het nu! Hebt u uw digiD bij de hand? Dan kunt u direct inloggen.

Meer inzicht in uw uitgaven als u met pensioen gaat? Vul de ABP Toekomstknip in om te kijken hoeveel u straks nodig hebt.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen die effect kunnen hebben op uw pensioen? De ABP Nieuwsbrief is hét antwoord op uw pensioenvragen. Kort en helder, gratis in uw mailbox. Boordevol tips en adviezen. Meld u snel aan!