Nieuwe methode Burgerschap: LEVEN IN NEDERLAND voor het MBO. Bekijk dit product of download een gratis proefpakket.

Nascholing voor vo-docenten op de Universiteit van Amsterdam (UvA)

Nascholing voor vo-docenten op de Universiteit van Amsterdam (UvA)

Programma 2017-2018
De studiedagen van de UvA voor vo-docenten staan dit jaar in het teken van samenwerking. Door samenwerking met kennisinstituten, de lerarenopleiding en alumni is een actueel programma ontstaan. Er zijn nascholingen voor docenten geschiedenis, kunstvakken, levensbeschouwing, Nederlands en klassieke en moderne vreemde talen. Maar ook voor docenten van béta- en zaakvakken is aan aantal Mastercourses ontwikkeld. Voor docenten van alle vakken is bijvoorbeeld de Mastercourses Memes, Fake News, Selfies, Games. Kritische benadering van de digitale cultuur interessant.

Een dag over het vak Nederlands of inspiratie voor een PWS Geschiedenis?
De onderwerpen van de Mastercourses lopen uiteen: docenten Nederlands kiezen bijvoorbeeld voor De Neerlandistiek van de toekomst, waarin nieuwe ontwikkelingen binnen het vakgebied aan de orde komen. Docenten geschiedenis nemen twee leerlingen mee naar een studiedag over publieksgeschiedenis. Béta- en zaakvakdocenten leren hoe ze de woordenschat en leesvaardigheid van hun leerlingen kunnen vergroten.
De combinatie van nieuwe kennis opdoen en ontmoetingen met collega's van andere scholen maakt een studiedag tot een inspirerende ervaring.
Alle Mastercourses vinden plaats in een universiteitsgebouw in de binnenstad van Amsterdam. Koffie, thee en lunch zijn inbegrepen. De Mastercourses worden aangemeld bij RegisterLeraar.nl

Het volledige programma voor schooljaar 2017-2018 is te vinden op de website. Maak uw keuze en schrijf u snel in.