Nieuw seizoen College Tour van start, bekijk de deelnemers

Vanaf zondag 10 september is het nieuwe seizoen van College Tour te zien bij KRO-NCRV op NPO 2. Samen met de studenten interviewt presentator Twan Huys vier bijzondere gasten. Dit seizoen zijn de nieuwe lijsttrekker van de VVD en minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yeşilgöz-Zegerius, partijleider van de Partij voor de Dieren (PvdD) Esther Ouwehand, oprichter van de online bank Bunq Ali Niknam en de aankomende chef-dirigent van het Concertgebouworkest Klaus Mäkelä te gast. Studenten kunnen zich vanaf nu aanmelden via de website van KRO-NCRV.

Ali Niknam

Ali Niknam is de oprichter van Bunq bank. Zakenblad Quote schat hem op een vermogen van 1,6 miljard euro en hij stond nog voor zijn veertigste verjaardag aan de wieg van drie miljardenbedrijven. Niknam is een rasondernemer met lef. Bij Bunq verhoogde hij als eerste bank in Nederland fors de spaarrente. Op zijn zevende vluchtte hij met zijn ouders van Iran naar Nederland en als tiener deed hij niets liever dan programmeren en ondernemen. De Nederlandse versie van Apple oprichter Steve Jobs, Ali Niknam bijt het spits af van deze serie van College Tour.

Opname: 7 september, Beurs van Berlage in Amsterdam
Uitzending: 10 september, om 20:20 uur bij KRO-NCRV op NPO 2

Esther Ouwehand

Onder Ouwehand groeit de Partij van de Dieren (PvdD) als kool. Ze zitten nu met zes zetels in de Tweede Kamer, maar in de peilingen zijn dat er al 10. Haar partij zet de onderwerpen op de kaart waar ook jongeren zich grote zorgen om maken: klimaatverandering, het milieu en dierenwelzijn. Ze voelt zich meer activist dan politicus. Desondanks is Esther Ouwehand een van de langstzittende en meest ervaren parlementariërs van ons land. Ouwehand zelf groeide op in Katwijk, waar ze bij haar ouders elke dag vlees en vis te eten kreeg. Op haar 16e zag ze een reportage over een veetransport en dat hakte er zo in dat ze sindsdien door het leven gaat als veganist. In haar vrije tijd gaat Ouwehand het liefst naar rock- en metal concerten en ze is een groot fan van de Zwarte Cross.

Opname: 13 september, PAARD in Den Haag
Uitzending: 27 september, om 20:20 uur bij KRO-NCRV op NPO 2

Dilan Yeşilgöz-Zegerius

Dilan Yesilgöz-Zegerius heeft een komeetachtige politieke carrière. De Amsterdamse gemeenteraad is haar springplank naar Den Haag. Tweede Kamerlid voor de VVD, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, minister van Justitie en Veiligheid en nu wil ze als lijsttrekker van de VVD in de voetsporen te treden van Mark Rutte en hoopt ze de eerste vrouwelijke premier van Nederland worden. Op zevenjarige leeftijd vlucht ze met haar familie van Turkije naar Nederland. In haar jonge jaren is ze actief bij de SP, maar uiteindelijk vindt ze haar thuishaven bij de VVD. Als raadslid in Amsterdam is ze vaker op de landelijke tv te zien dan menig Kamerlid en wordt ze al snel een mediafenomeen.

Opname: 22 september, de Pieterskerk in Leiden
Uitzending: 24 september, om 20.20 uur bij KRO-NCRV op NPO 2

Klaus Mäkelä

Klaus Mäkelä is de Max Verstappen van de klassieke muziek. Het 27-jarige Finse natuurtalent wordt de nieuwe chef-dirigent van het wereldberoemde Concertgebouworkest. Nu al leidt hij grote orkesten in Parijs en Oslo en staat hij overal ter wereld op de bok. De piepjonge maestro wordt beschouwd als een wonderkind. Samen met negentig musici van het Concertgebouworkest is Mäkelä het slotakkoord van deze reeks College Tour. En natuurlijk vertoont hij dan zijn meesterschap ook op het podium. In de voetsporen van voorganger Bernard Haitink staat Mäkelä een zware klus te wachten: op zeer jonge leeftijd een van de beste orkesten ter wereld leiden.

Opname: 27 september, Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam
Uitzending: 1 oktober, om 20.20 uur bij KRO-NCRV op NPO 2

College Tour, vanaf zondag 10 september om 20.20 uur bij KRO-NCRV op NPO 2

VorigeGroot verschil in internationale studiekosten
VolgendeFietsroutes naar middelbare scholen vaak nog te onveilig
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter