Informatie over jouw school voor de open dagen

Het schooljaar zit er al voor de helft op. Sinds corona om ons heen grijpt is vliegen bijna onmogelijk geworden, maar de tijd doet het maar al te graag. De open dagen en informatieavonden van middelbare scholen door heel Nederland staan op het punt van beginnen. Het is hiervoor handig om alle informatie van jouw school overzichtelijk te maken. Dit is gemakkelijk te doen met behulp van verschillende soorten drukwerk.

Veel informatie in een brochure
Als je veel over jouw school wil vertellen kan je makkelijk een brochure laten drukken. Het is al mogelijk om een brochure te laten drukken als je minimaal acht pagina’s aan drukwerk hebt. Dit is dus een handige optie als je veel informatie te verstrekken hebt. Een ideale optie voor een open dag dus. Het is bijvoorbeeld mogelijk om eerst iets over jouw school uit te leggen en daarna een pagina per vak te bedrukken. Wie is de docent? Uit welke onderdelen bestaat dit vak? Wat is de planning voor het komende schooljaar? Dit zijn allemaal vragen die je kan beantwoorden op een bedrukte pagina in een brochure.

Deze brochures kan je helemaal ontwerpen naar jouw smaak. Dit is van formaat, tot bedrukking. Alle keuzes heb je in de hand. Zo kan je een eigen draai geven aan de brochure. Denk maar eens aan het karakter van de school te verwerken in een brochure.

Voor de kernpunten
Een brochure is handig als je veel informatie over jouw school kwijt wil. Als je het echter simpel wil houden, kan je gemakkelijk folders bedrukken. Hier kan je de kerninformatie van jouw school verwerken. Benoem kort de kernpunten van de school en de vakken. Geef ter illustratie een korte weergave van hoe het rooster eruit kan komen te zien. Hoeveel uur per week wordt besteed aan een vak?

Het is ook handig om de contactgegevens achter te laten op de folders. Zo weten de ouders en leerlingen ten minste waar zij heen kunnen met vragen. Folders zijn perfect voor het geven van de kerninformatie van jouw school. Ook zijn deze gemakkelijk op te sturen.

Online vanwege corona
Vanwege het coronavirus zijn veel fysieke bijeenkomsten onmogelijk geworden. Het kan dus zijn dat de open dagen en informatieavonden van jouw school noodgedwongen online moeten plaatsvinden. Dit is natuurlijk enorm jammer, aangezien je moeilijker een indruk kan achterlaten. Toch is het bovengenoemde drukwerk nog steeds een goede optie voor jouw school. De mensen die hier behoefte aan hebben kunnen bijvoorbeeld een brochure van de school op de deurmat krijgen. Zo geef je op afstand nog steeds handige informatie aan de geïnteresseerden.

Dit zijn enkele mogelijkheden om drukwerk te gebruiken voor de open dagen. Ga jij alle informatie over jouw school ook laten drukken?

VorigeLandelijke doneer-een-zaailing-weekend
VolgendeLijsttrekkers te gast in studio NOS Jeugdjournaal
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter