Oefenstof gratis beschikbaar voor alle eindexamenleerlingen

De verwachting is dat demissionair minister Arie Slob vandaag bekend zal maken dat de eindexamens voor het Voortgezet Onderwijs dit jaar ondanks corona toch doorgaan in een aangepaste vorm. Veel leerlingen hebben een achterstand opgelopen dit jaar omdat ze door corona niet fysiek naar school konden gaan. Om de eindexamenleerlingen van VMBO/MAVO, HAVO en VWO te helpen met de voorbereiding op het aangepaste eindexamen, stelt Eindexamensite al hun oefenstof gratis beschikbaar. Op de eindexamensite kunnen leerlingen oefenen met alle eindexamens van de afgelopen jaren. Ook is er voor alle onderwerpen extra uitleg beschikbaar.

“We moeten alles uit de kast trekken om onze leerlingen de kansen te bieden die ze verdienen”, aldus demissionair minister Arie Slob in zijn brief aan de tweede kamer van 22 januari 2021. De Eindexamensite ondersteunt deze uitspraak volledig en stelt daarom graag haar oefenwebsite dit lopende schooljaar 20/21, per direct, gratis beschikbaar voor alle docenten en eindexamenleerlingen.

Een goede voorbereiding is het halve werk
De oprichters achter de site met oefenstof voelen zich verantwoordelijk voor het slagingspercentage onder leerlingen. John van Dongen, woordvoerder bij Eindexamensite licht toe: “Wij zijn ervan overtuigd dat we de leerlingen die dit schooljaar examen doen goed voorbereid kunnen laten starten. Met een goede voorbereiding vergroot je je kansen, start je met zelfvertrouwen aan het eindexamen en daarmee ook een vervolgopleiding.”

Interessant voor docenten en leerlingen
Via de website kunnen leerlingen de eindexamens voor alle schooltypen en alle schoolvakken oefenen. Daarnaast geeft de website extra uitleg bij de opgaven en worden docenten van de deelnemende scholen in de gelegenheid gesteld om directe feedback en extra oefenvragen per examenonderwerp aan te bieden aan hun leerlingen.

VorigeJuist nú: kennis opfrissen en gratis online bijleren
VolgendeBijles aan huis geven
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter