Tessas webtips voor in de les Sport

We gaan een sportieve zomer tegemoet met het EK voetbal, de Tour de France en de Olympische Spelen. Natuurlijk zijn dit ook leuke gebeurtenissen om op school aandacht aan te besteden en niet alleen tijdens gymlessen en op de sportdag.

Door Tessa van Zadelhoff

Het EK

Het EK is het eerst aan de beurt. Via de onlangs helemaal vernieuwde zoekmachine Davindi kun je mooi lesmateriaal vinden over het EK2012. Davindi vindt filmpjes, lessen, interessante sites en verhalen. Ook kom je via Davindi direct bij de onderwerpen rondom het EK2012 die op de site van Wikikids te vinden zijn. Davindi is mooi vorm gegegeven en werkt heel intuïtief. Leo Da Vindi heeft steeds weer een nieuw weetje waar je op kunt klikken voor meer informatie.

Bij Teleblik kun je gratis een EK-poster bestellen waarop de klas de winnaar kan voorspellen en kans maakt op leuke prijzen. Daarnaast staan er weetjes op en links naar video's over het EK. Via Digibordopschool kun je een leuke woordzoeker over voetbal vinden. Speciaal voor kinderen is er de website Jonge Leeuwen, vol met games, weetjes, video's en voetbaltips. Op Elkspel.nl vind je nog veel meer voetbalgames voor op de computer

Vanzelfsprekend zijn er weer een aantal collega's die een mooie verzameling van links rondom het EK2012 aan hun Yurlspagina toegevoegd hebben. Het is echter niet zo moeilijk om je eigen persoonlijke pagina te maken. Yurls heeft al wat voorwerk voor je gedaan.

Werk je in het Speciaal Onderwijs? Speciaal voor deze groep leerlingen heeft de Kennisnet community Speciaal Onderwijs voetballinks verzameld. Daarnaast kun je terecht op de Yurlspagina van de Christoffelschool.

Tour de France

Na het EK is het tijd voor het fietsen in de Tour de France. In de Internetwijzer Bao zijn een aantal interessante links verzameld zoals het fiets informatieblad en de rekenopdracht 'Op de tour kun je rekenen'.

Olympische Spelen

Na de Ronde van Frankrijk sporten we meteen verder met het grootste sportevenement dat we kennen: de Olympische Spelen die dit jaar in Londen georganiseerd worden.

Het NOC/NSF heeft een compleet lespakket gemaakt dat gratis te gebruiken is door de groepen 1 t/m 8. Naast het lespakket zijn er ook sportlessen en andere activiteiten te vinden via de site. Via Teachers Pet kun je een serie van 6 A4-posters over de Antieke Olympische Spelen downloaden (Engelstalig). Meester Jack Nowee heeft een Olympisch Speurpad gemaakt voor de groepen 5 tot en met 8. Dit speurpad is zelfstandig door de leerlingen te maken. Meester Jack heeft nog meer webpaden rondom sporten. Ook is er een webpad over het EK2012.

Op de Engelstalige site Purplemash staan diverse schrijfopdrachten over de Olympische Spelen. Je kunt bijvoorbeeld direct een krantenartikel maken over een Olympische winnaar. Ook via je Newsjack kun je krantenpagina's bewerken. Meer ideeen om met nieuws in de klas aan de slag te gaan zijn te lezen in de webtips van januari.

Ben je benieuwd hoe het er vroeger aan toe ging? Kijk dan op deze fotopagina over de Olympische Spelen in 1908. De spelen werden toen ook in Londen gehouden.

Tenslotte heeft juf Sharona een aantal gymlessen gemaakt rondom de Olympische Spelen.

VorigeOndernemersmarkt Hotelschool Amersfoort
VolgendeColumn Leerlijnen van belang bij meer gebruik van digitaal leermateriaal
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter