Tessas top webtips voor in de les Kinderboekenweek

Van 5 t/m 15 oktober 2011 is het weer Kinderboekenweek. Deze keer gaat het over Superhelden en dapper durven zijn. Een geweldig thema dat zeker veel kinderen zal aanspreken. De volgende sites zorgen voor voldoende ideeën om er in je eigen groep of school mee aan de slag te gaan.

Door Tessa van Zadelhoff

Maak je eigen superheld

Op de website Books2Download vind je de door schrijfster Rian Visser gemaakte les Maak je eigen superheld. Deze digibordles is geschikt voor de groepen 3 t/m 8. Doelstelling is het bevorderen van de leesbeleving bij kinderen en het oefenen met creatief schrijven. Bij de les zijn voor 1,90 ook nog werkbladen te bestellen

Webpad Superhelden

Natuurlijk heeft meester Jack Nowee weer een webpad gemaakt voor de groepen 5 t/m 8 rondom het thema van de kinderboekenweek Superhelden. Een webpad is een opdracht die leerlingen grotendeels zelfstandig kunnen uitvoeren. De antwoorden op de vragen vullen de kinderen in een gestructureerd Word-document. Aan het einde zijn er ook nog een aantal doe-opdrachten.

Kinderboekenweek voor de onderbouw

Juf Marije, juf Anke en juf Anita kunnen je helpen aan leuke lestips rondom het thema van de kinderboekenweek in de onderbouw.

Muziekles

Meester Bart helpt bij de muziekles. Hij heeft een liedje getiteld Superhelden Die Dapper Durven zijn gemaakt dat je gratis kunt downloaden via zijn site. Herman Jager zorgde voor nog een liedje genaamd; Nee, nee, nee, de superheld ben ik.

Les over superhelden

Het kost wat meer moeite om voor te bereiden want deze les over superhelden is nog Engelstalig. Je hebt te maken met een aantal superhelden zoals D-freeze en Electric Will die over bepaalde krachten beschikken. Ook zijn er een aantal situaties van dreigende rampen. De leerlingen moeten uitzoeken welke superheld bij welke ramp het best ingezet kan worden.

Kinderboekenland

Op het Kinderboekenland van Kennisnet kunnen kinderen meedoen aan een schrijfwedstrijd over helden, tips van bekende kinderboekenschrijvers ontvangen, educatieve games spelen en een interactief boek ontdekken waarin zij zelf de hoofdrol spelen! Het Kinderboekenland is ook geschikt voor het digibord. Lees hier uitgebreide informatie over de mogelijkheden van het Kinderboekenland.

Filmpjes over superhelden

Zoek je nog een leuke afsluiter van de dag, kijk dan met de klas naar het filmpje Pigeon impossible. De video duurt ruim 6 minuten en is van de makers van de Pixar filmpjes. Goede vraag is wie er hier nu eigenlijk de superheld is. Of maak zelf een animatie. Kijk met de klas naar het filmpje Ome Lucas de superheld. Op het blog van Bram Faems vind je een prima beschrijving hoe je met een programma als Photostory zelf zo'n animatie zou kunnen maken.

VorigeMediaMachtig we gaan door in 2011 2012
VolgendeZet leraren in het zonnetje
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter