Tessas Top Webtips voor in de les vakantie

Nog een paar weken zijn we druk met kampen, musical, rapporten, onderbouwdagen, afscheid nemen en dan heerlijk genieten van de zomervakantie. Lang genoeg om uit te rusten en inspiratie op te doen voor het komende schooljaar. Uitrusten en genieten, daar zul je zelf voor moeten zorgen. Bij het opdoen van inspiratie helpen we graag een handje.

Door Tessa van Zadelhoff

Een netwerk van collega's in het onderwijs kan je veel tijd besparen. Zoek je een bepaalde les, ben je een thema aan het uitwerken, wil je informatie over een methode, werkt een bepaald programma niet zoals je zou willen? Vraag het aan je netwerk. Er zijn verschillende manieren om aan je netwerk te bouwen. Op Twitter zijn veel mensen uit het basisonderwijs actief. Volg de juiste mensen en je hebt snel reactie op al je vragen. Of sluit je aan bij een community of een gebruikersgroep. Een aantal voorbeelden zijn de Kennisnet communitys, het Winkwaves schoolplein, de scholenlijst of de LinkedIn-groepen (Toegang tot de LindedIn-groepen uitsluitend via een account, red.)

Leer iets nieuws

Een paar weken vakantie geven je misschien ook de gelegenheid om iets nieuws te leren. Kennisnet organiseert de Summerschool waar nog een aantal plaatsen voor vrij zijn. Je kunt je echter ook verdiepen in een online workshop mediawijsheid of video in de klas. Leraar 24 biedt heel veel video's waar in ongeveer 7 minuten een aspect vanuit het onderwijs wordt verduidelijkt.

Digital storytelling

Verhalen kunnen vertellen is belangrijk in het onderwijs. Oud-leerlingen herinneren zich vaak leraren aan de hand van de verhalen die ze vertelden. Verdiep je eens in digital storytelling. Er zijn al heel veel tools die je kunnen helpen om een digitaal verhaal te maken en het online te laten bekijken of op je digibord te bekijken. Digital storytelling is ook een prima verwerkingsvorm voor leerlingen. Niet alleen bij taal maar ook bij de zaakvakken kun je het prima gebruiken. Een aantal voorbeelden zijn Microsoft Photostory 3, Storyjumper, Animoto en Bitstrips. En er zijn er nog veel meer.

VorigeGeef je mening over de nieuwe onderbouwsite via de community
VolgendeSubsidies Taal in het po
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter