Nog 4 dagen voor petitie passend onderwijs

Met de collega-vakbonden, werkgevers en ouderorganisaties heeft de Algemene Onderwijsbond (AOb) besloten dat aan de tekentermijn voor de petitie tegen de bezuinigingen op het passend onderwijs een einde komt op 8 maart, tegelijk met de internetconsultatie van het ministerie van OCW.

De petitie Stop bezuiniging van 300 miljoen op passend onderwijs' is onderdeel van een breed gedragen actiecampagne tegen de bezuinigingen op de budgetten voor zorgleerlingen, die gevolgen zullen hebben voor de hele sector.
De petitie werd al bijna 160 duizend keer ondertekend en werd in het leven geroepen als opmaat naar de manifestatie Nee tegen bezuinigingen, ja voor passend onderwijs' in Nieuwegein van 9 februari. Daar kwamen bijna 11 duizend ouders, leerkrachten en onderwijsondersteuners op af.

Coalitiepartijen CDA en VVD legden in het regeerakkoord vast dat er 300 miljoen euro uit het budget voor passend onderwijs kan worden wegbezuinigd. Dit heeft verstrekkende gevolgen voor het gehele onderwijs: klassen in het speciaal onderwijs worden groter, kinderen met een grote zorgbehoefte komen in de reguliere klassen terecht. Terwijl er flink gesnoeid wordt in het aantal ambulant begeleiders, wat inhoudt dat de leerkracht er vaak goeddeels alleen voor staat.

22 organisaties verzetten zich tegen de maatregel, die zal leiden tot een massaontslag: 6000 banen staan op de tocht, die worden vervuld door een kleine 8000 mensen.

Klik hier om de petitie te tekenen.

Nationale Onderwijsgids

VorigeDe wolk in het onderwijs
VolgendePrinses Maxima aanwezig bij prijsuitreiking beste leerbedrijf 2010
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter