Automatisch tekst aanvullen

Voor de vakantie schreef ik een blogpost over voorleessoftware. Op die post kreeg ik veel reacties, waaronder een reactie over een pakket om woorden te voorspellen: WoDy, o.a. geleverd door Lexima. Dat leek me zeker een handig pakket voor wie dyslectisch is. Maar daar moet je wel wat voor over hebben: je betaalt er rond de 200 euro voor.

Een gratis alternatief voor WoDy (en andere tekstvoorspellingsoftware) is het programma eType. Ook daarmee kan je woorden laten voorspellen en wel in verschillende talen, w.o. Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans. Daarbij levert eType dan direct een vertaling van het woord in het Engels of in één van de andere meegeleverde talen. Omgekeerd lukt dat niet: je kunt woorden uit andere talen alleen laten vertalen in het Engels. Maar wie weet wordt dat in de toekomst wel mogelijk: er wordt nog hard gewerkt aan verbetering van het pakket.

Dat doet de maker niet in zijn eentje: tijdens het werken met eType kan je zelf woorden toevoegen aan het woordenboek. Daarmee kan je 'badges' verdienen: vormgeving en kleur daarvan zijn afhankelijk van wat je bijdraagt aan eType. Dat kan zowel in de in de vorm van woorden die je toevoegt aan het woordenboek als door reclame te maken voor de software, op Facebook of Twitter. Een leuke aanpak om de mogelijkheden van je product te vergroten met behulp van je gebruikers!

Kan eType nu net zoveel als andere tekstvoorspellingspakketten, zoals WoDy? Nee: daarvoor is het te beperkt. Wody doet bijvoorbeeld ook suggesties voor woorden die je fout schrijft. Maar voor wie weinig of geen geld wil uitgeven aan een tekstvoorspeller of voor wie op zoek is naar een gratis woordenboek, is eType een heel handig pakket!

VorigeBurgerschap en leren
VolgendeHet stagedilemma
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter