Website onderwijserfgoed.nl van start

Wanneer ging de bewaarschool over in het kleuteronderwijs en waarom? Wat regelde de Mammoetwet precies? Hoe zat het ook alweer met de tweefasenstructuur in het wetenschappelijk onderwijs? Wat doet het volwassenenonderwijs in de roc's?

Het antwoord op deze en vele andere vragen is vanaf vandaag te vinden op de site www.onderwijserfgoed.nl.

Het Nederlandse onderwijs kent een lange, rijke en interessante geschiedenis, met vele, vaak onvermoede kanten. Een geschiedenis die wordt gekoesterd en bewaard en die het verdient om op een betekenisvolle manier voor een groter publiek te worden ontsloten.

De Onderwijsraad, Inspectie van het Onderwijs en het Nationaal Onderwijsmuseum hebben de handen ineengeslagen om via de nieuwe website Onderwijserfgoed.nl drie eeuwen onderwijsgeschiedenis digitaal te ontsluiten. Ruim 200 jaar onderwijs- en inspectieverslagen van de Inspectie, ruim 3000 adviezen van de Onderwijsraad en tal van objecten, documenten en foto's uit de collectie van het Onderwijsmuseum zijn op de website bijeengebracht.

Zowel voor onderwijskundige onderzoekers, als voor genteresseerde leerkrachten of ouders biedt de site www.onderwijserfgoed.nl een rijke bron aan informatie. Via de website kunnen verschillende archieven worden geraadpleegd en gecombineerd. Een unieke mogelijkheid om zelf onderzoek te doen om zo de ontwikkeling van ons onderwijs te kunnen begrijpen.

Want ook voor het onderwijs geldt: wie het verleden kent, begrijpt het heden beter.

VorigeALV wil dat PO-Raad gesprek bestuursakkoord voortzet
VolgendePO Raad en andere onderwijsorganisaties in gesprek met OCW over agressie in het onderwijs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter