Tessas top webtips voor in de les Sinterklaas Kerst en Oud en Nieuw

December is een drukke maar vooral erg leuke maand op school. Sinterklaas leeft enorm bij veel kinderen en daarna kunnen we direct doorstomen richting Kerstmis en oud en nieuw. De webtips van deze maand geven je daarom wat inspiratie hoe je in de klas aandacht kunt besteden aan deze feestmaand!

Door Tessa van Zadelhoff

Kennisnet Kids

Natuurlijk heeft de Kidssite van Kennisnet haar themapagina voor Sinterklaas (voor middenbouw en bovenbouw) weer geactiveerd. De pagina's zijn weer uitgebreid en aangepast. Je vindt op deze pagina's video's, games, recepten en nog veel meer om samen met uw klas via het digibord te bekijken. Of om kinderen individueel mee aan de slag te laten gaan natuurlijk.

Ook op Kenny.nl (de Kennisnetsite voor onderbouw) wordt er aandacht besteed aan Sinterklaas. Je kunt er kleurplaten downloaden, prentenboeken bekijken en mini-games spelen.

De oorsprong van de feestdagen

Op de website Beleven.org vind je een overzicht van alle feestdagen en een uitleg van de oorsprong ervan. Wanneer je kijkt bij Sinterklaas, dan vind je veel informatie over de oorsprong, verhalen over de sint en andere nuttige links. Ook de pagina's over Kerstmis bevatten veel aanvullende informatie. De speciale thema-pagina voor oud en nieuw gaat in op de viering van dit feest in andere culturen.

Lesmateriaal feestdagen

Kinderpleinen bevat verzamelpagina's rondom heel veel verschillende thema's. Rondom dit thema is er de pagina feesten, herdenkingen en verjaardagen. Met heel veel links naar bruikbaar materiaal voor in de klas. Wanneer je op zoek bent naar lesmateriaal, kijk dan ook eens op Wikiwijs. Gebruik de zoekterm 'Sinterklaas' of 'Kerstmis' en je komt vele door collega's gemaakte lessen tegen! Juf Wies maakte een mooie Scoop-It pagina met links naar Sinterklaasmateriaal. Het is een mooi overzicht geworden en wordt tot Sinterklaas steeds aangevuld met nieuw materiaal.

Spelletjes rondom Sinterklaas op het digibord

Bij Netwijs vonden we een Sint-sudoku. Via de Internetwijzer basisonderwijs vele links rondom de Sint op het digibord waaronder veel spelletjes. Op Bereslim kun je via de knop demo gratis het digitale boek 'Elmo en het geheim van Sinterklaas' bekijken. Dit boek is bedoeld voor de onderbouw.

Vorigemediawijs sprookje
VolgendeLeerlingen betrekken bij ict op school voorbeelden gezocht
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter