Naar school gaan wordt elke jaar duurder. Vooral voor veel MBO studenten wordt het naar school gaan steeds duurder. Dat stelt Jasper van Dijk van de SP in de tweede kamer. De oplossing? Een leerling zou alleen lesgeld hoeven te betalen (ruim 1100 euro voor het MBO) en de school zou hiervan de leerling alles moeten bieden dat hij of zij nodig heeft om het examen te halen. Nu zijn MBO studenten jaarlijks nog 400 euro extra kwijt naast het lesgeld. Het grootste deel van dit bedrag gaat op aan studieboeken. De concurrentie tussen verschillende bedrijven die proberen de 'school' markt over te nemen van het failliete V&D zorgt er voor dat steeds meer aanbieders van schoolproducten gaan stunten met prijzen door onder andere gebruik te maken van zogenaamde kortingscodes.

Studieboeken met korting
Veel MBO studenten bestellen hun studieboeken online. Vooral Bol.com speelt hier gretig op in en biedt tegenwoordig ook tweedehands studieboeken aan. Deze tweedehands studieboeken zijn meestal in goede conditie, maar er zitten helaas ook zeer slechte exemplaren tussen. Het prijsverschil tussen een nieuw- en tweedehands boek is daarnaast vaak minimaal. Dit scheelt over het algemeen niet meer dan enkele euro's per boek. Met de opkomst van de kortingscode wordt de aanschaf van nieuwe boeken steeds goedkoper. Na gebruik van een kortingscode kost een nieuw boek namelijk ongeveer hetzelfde als een tweedehands boek bij de verschillende aanbieders.

De werking van de kortingscode
Een kortingscode wordt door praktisch alle aanbieders van materialen en boeken op een gegeven moment wel aangeboden. De kunst is om deze kortingscodes ook daadwerkelijk te vinden. Inmiddels zijn er verschillende websites beschikbaar die een overzicht van actieve kortingscodes aanbieden. Wanneer je nieuwe schoolboeken of materialen moet aanschaffen is het uiteraard altijd handig om eerst even te kijken of er voor deze producten een actieve kortingscode beschikbaar is. Dat kan namelijk een aardige kostenbesparing opleveren. Kortingscodes worden doorgaans niet alleen geboden voor studieboeken, maar ook voor bijvoorbeeld overals, gereedschappen of canvas. In principe is er voor elk product wel ergens een kortingscode te vinden.

VorigeKabinet: bijna 6 miljoen euro voor lespakket over gezond eten
VolgendeZwangerschaps- en kraamverlof in het onderwijs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter