In ons digitale tijdperk kunnen we niet meer zonder internet. Of het nu gaat om e-mailen, het spelen van spelletjes of het opzoeken van een lekker recept: internet maakt het leven een stuk gemakkelijker. Maar dan moet je natuurlijk wel beschikken over een internetverbinding die dit mogelijk maakt. Veel scholen in Nederland hebben problemen met hun internetverbinding aangezien zij verbonden zijn met een kabelnetwerk. Dit kan zo niet langer…

‘Juffrouw, het internet doet het niet’

De meeste scholen, zo’n 70%, maken op dit moment gebruik van kabelinternet. 15% maakt gebruik van glasvezel en 10% werkt met ADSL. Omdat scholen steeds afhankelijke worden van ICT, moet er voor de toekomst een plan de campagne bedacht worden. Een kabelverbinding is voor de meeste scholen op dit moment nog voldoende maar scholen met een ADSL verbinding kampen vaak met een trage of zelfs wegvallende verbinding. Het netwerk kan de grote vraag niet aan. Dit zorgt voor een onderbreking in het onderwijssysteem. Slechts 59% van de Nederlandse scholen heeft op dit moment een dekkend wifi-netwerk. 21% heeft een wifi-netwerk dat op de meeste plaatsen binnen school gebruikt kan worden. De rest van de scholen heeft dus een groot probleem.

We kunnen niet meer zonder

Scholen gebruiken internet voor online toetsen, diverse educatieve programma’s die een aanvulling vormen op de methodes en cloud services. De meeste scholen werken tegenwoordig veel met tablets en laptops. Omdat internet een steeds belangrijke rol speelt in ons dagelijks leven, heeft Kennisnet de ‘Helpdesk ict in het onderwijs’ opgericht. Deze helpdesk biedt hulp aan scholen met een ontoereikende internetverbinding. Dit initiatief van de PO-raad zorgt ervoor dat elke school hulp krijgt bij het zoeken naar een goede internetverbinding. Niet alleen voor nu maar ook voor in de toekomst. Door de expertise van het ICT team, kan er een gedegen advies gegeven worden.

Scholen die op zoek zijn naar toereikend maar toch voordelig internet, worden geadviseerd te kijken op www.allesin1glasvezelvergelijken.nl. Hier worden alle internetaanbieders per soort vergeleken zodat je de beste internetaanbieder tegen de laagste prijs binnen een mum van tijd gevonden hebt!

VorigeOnderwijsraad pleit voor omvormen O&O-fondsen tot een persoonlijk leven lang leren budget
VolgendeRecyclen met de klas
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter